EPA
Volledig scherm
© EPA

Baas reclamebureau Tokio opgepakt wegens omkoping Olympische Spelen

Aanklagers in Tokio hebben woensdag de baas en twee voormalige werknemers van het Japanse reclamebureau ADK Holdings Inc gearresteerd op verdenking van omkoping in verband met de Olympische Spelen van Tokio 2020. Dat melden Japanse media.

 1. Tokio gaat omstreden OS-betaling onderzoeken

  Tokio gaat omstreden OS-betaling onderzoe­ken

  Het Japanse olympische comité heeft woensdag alsnog een onderzoek ingesteld naar mogelijke omkoping rond het succesvolle bid voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Volgens verschillende mediaberichten heeft het team dat de kandidatuur moest promoten zo'n 1,8 miljoen euro overgemaakt naar een bank in Singapore. De betreffende bankrekening zou toebehoren aan een vriend van Papa Massata Diack, de zoon van de gevallen ex-voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF, Lamine Diack.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?