Abdi Nageeye komt juichend als tweede over de finish van de marathon. Inzetjes: dubbel brons: Harrie Lavreysen en Kirsten Wild.
Volledig scherm
Abdi Nageeye komt juichend als tweede over de finish van de marathon. Inzetjes: dubbel brons: Harrie Lavreysen en Kirsten Wild. © EPA

Dit heb je gemist: verrassend marathonzilver Nageeye, brons voor Lavreysen en Wild

TeamNL heeft de Olympische Spelen vannacht in stijl besloten met drie medailles. Door het verrassende zilver van Abdi Nageeye op de marathon, de derde plak voor Harrie Lavreysen (brons op de Keirin na dubbel goud eerder in de week) en brons voor Kirsten Wild op het omnium verlaat Nederland Tokio met het recordaantal van 36 medailles: 10 goud, 12 zilver en 14 brons!

  1. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
    Vandaag van start

    Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

    In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?