Bauke Mollema tijdens een training met Tom Dumoulin, Dylan van Baarle en Wilco Kelderman in Tokio Japan voor de Olympische Spelen
Volledig scherm
PREMIUM
Bauke Mollema tijdens een training met Tom Dumoulin, Dylan van Baarle en Wilco Kelderman in Tokio Japan voor de Olympische Spelen © Bauke Mollema

Geen disco Duplex, maar racen naar Tokio voor Mollema, Kelderman en Van Baarle

Bauke Mollema, Wilco Kelderman en Dylan van Baarle finishten zondag op de Champs-Élysées in Parijs en vlogen diezelfde avond nog door naar Tokio. In recordtempo moeten ze omschakelen van de Tour naar de Spelen, al lijkt dat voor de wegrit van morgen (zaterdagochtend 04.00 uur) aardig gelukt. ,,Ik was de laatste week al bezig met de Spelen.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Mister Paralympics Jetze Plat: 'Ik heb me de hele Spelen nergens druk om gemaakt’
  PREMIUM
  Interview

  Mister Paralym­pics Jetze Plat: 'Ik heb me de hele Spelen nergens druk om gemaakt’

  Jetze Plat voltooide eerder vandaag zijn gouden trilogie. De Nederlandse veelvraat werd paralympisch kampioen op de triatlon en was ook de beste in de tijdrit en de wegwedstrijd van het handbiken. Plat maakte de hooggespannen verwachtingen meer dan waar en groeide in Tokio uit tot de Nederlandse ‘Mister Paralympics’. Zelf blijft de kampioen echter bescheiden: „We zijn allemaal gelijk en iedereen hier is een topper.”