Kira Toussaint eindigt als zevende in finale 100 meter rugslag
Kira Toussaint heeft op de Olympische Spelen niet voor een verrassing kunnen zorgen in de finale van de 100 meter rugslag. De 27-jarige zwemster tikte in baan 1 als zevende aan in 59,11 seconden.
Het goud ging naar de Australische Kaylee McKeown in 57,47, een fractie boven haar eigen wereldrecord (57,45). Kylie Masse uit Canada pakte het zilver (57,72), het brons ging naar de Amerikaanse Regan Smith (58,05).
Toussaint ging hard van start en keerde na 50 meter als vijfde, maar in het tweede deel van de race zakte ze wat weg. Ze kwam niet in de buurt van haar Nederlands record van 58,65. ,,Ik ben er voor gegaan. Ik heb die eerste 50 meter echt risico genomen; ik wist dat als ik niet hard af ging, ik sowieso geen medaille kon halen. Als ik iets langzamer was gestart, had ik waarschijnlijk wat harder gezwommen, maar ook geen medaille gehaald. Het was alles of niets en het is niet gelukt. Maar ik vond het echt fantastisch dat ik hier mocht zwemmen vanochtend, in mijn eerste finale op mondiaal niveau.”
Toussaint had zich met een tijd van 59,09 als zevende gekwalificeerd voor de strijd om de medailles, ondanks dat ze met het aantikken verkeerd uit kwam. De Europees kampioene op de niet-olympische 50 rug werd vooraf al niet tot de medaillekandidaten gerekend. Daarvoor was het verschil tussen de persoonlijke records van Toussaint en de zwemsters in de banen naast haar te groot.
Toussaint was de eerste Nederlandse rugslagzwemster in de olympische finale sinds haar moeder Jolanda de Rover. Die pakte op de Spelen van 1984 in Los Angeles goud op de 200 rug en brons op de 100 rug.
Bekijk hieronder alle uitslagen en het verdere programma van het olympisch zwemtoernooi.
Beluister hieronder onze olympische podcasts.
Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.
Bekijk hieronder het complete schema van de Olympische Spelen, waarbij je precies kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ook geen plak Bergsma
Indrukwekkende carrière van Sven Kramer voorbij na bijrol op massastart, goud voor Belg Swings
Sven Kramer, bij zijn afscheid, en Jorrit Bergsma hebben zich bij het onderdeel massastart op de Olympische Spelen in Peking niet kunnen mengen in de strijd om de medailles. Het goud was voor de Belg Bart Swings. Bergsma werd negende. Kramer sloot de laatste race uit zijn schaatscarrière af als zestiende. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
Column Thijs Zonneveld | Functie Elders voor bondscoach Jan Coopmans en 39 andere lukrake conclusies
Columnist Thijs Zonneveld blikt op geheel eigen wijze terug op de Winterspelen in Peking. -
Bobsleeër Ivo de Bruin vreest vierde heat niet te halen: ‘Maar we gaan ervoor vechten’
Bobsleeër Ivo de Bruin denkt dat het lastig gaat worden om de top 20 te halen in de viermansbob op de Olympische Spelen in Peking. De piloot is na de twee runs van zaterdag 25ste en om aan de afsluitende vierde run te mogen deelnemen moet hij in de top 20 staan. ,,Dat wordt heel lastig”, zegt De Bruin. ,,We gaan alles geven en ervoor vechten.” -
PREMIUMAnalyse
Mooie olympische successen, maar schaatsoogst in Peking roept ook veel vragen op
De Winterspelen van Peking zijn voor het langebaanschaatsen het minst succesvolle van de afgelopen twaalf jaar. Er was prachtig goud, maar er blijven ook veel vragen over.
-
Toch nog prijs voor Sven Kramer: trotse dochter Kae heeft medaille voor papa
Sven Kramer slaagde er op de Olympische Spelen niet in zijn indrukwekkende schaatscarrière af te sluiten met een medaille. De 35-jarige schaatskampioen uit Heerenveen was daar zelf vrij nuchter onder, waarschijnlijk ook omdat hij sinds de geboorte van zijn dochter Kae in oktober 2018 een stuk beter kan relativeren. -
-
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUMEnergie3
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?