Winterspelen in Peking op onze site: van podcast tot video en van columns tot analyses en liveblogs
De Olympische Spelen beginnen vrijdag 4 februari in Peking. Om 13.00 uur Nederlandse tijd vindt dan de openingsceremonie plaats. De laatste dag van de Spelen is zondag 20 februari. Het grootste wintersportevenement ter wereld is via onze site en app 24/7 te volgen.
Je hebt de verhalen ongetwijfeld gelezen, van schaatsers of shorttrackers die er alles aan doen om een coronabesmetting te voorkomen. Voor de verslaggevers, fotograaf en videojournalisten die namens ons naar China afreizen, is het niet anders. Net als afgelopen zomer op de Spelen van Tokio zullen de omstandigheden ter plekke ingewikkeld zijn, maar die zullen prachtige sport en meeslepende verhalen niet in de weg staan.
Wij zorgen ervoor dat je niets hoeft te missen op alle platformen waar we over beschikken. Schitterende sport op schaatsen, op een slee of in de sneeuw, u kunt er ook in deze bijzondere tijden ‘gewoon’ van genieten.
Twee podcasts per dag
Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam maken tweemaal per dag, in de ochtend en aan het einde van de middag, een podcast. We praten je in de podcast razendsnel bij over de successen en de tegenvallers van TeamNL. De podcast is onder de naam Hallo Peking te vinden op onze website, in onze app en via de gebruikelijke kanalen, zoals Spotify en iTunes.
Drie verslaggevers, één fotograaf
Het aantal sportpagina’s in de krant zal tijdens de Winterspelen groter zijn dan je van ons gewend bent. Die worden volgeschreven door Pim Bijl, Lisette van der Geest en Rik Spekenbrink. Thijs Zonneveld schrijft dagelijks een column, om de dag komt er ook één van Erben Wennemars of Lisette van der Geest. En je kunt genieten van de prachtige beelden van onze huisfotograaf Pim Ras.
24/7 online
Op onze website kun je 24 uur per dag terecht voor het meest actuele nieuws vanuit Peking, liveblogs van de belangrijkste events, een dagelijkse olympische quiz en uiteraard voor de medaillespiegel. Daarnaast maken onze verslaggevers interviews, reportages, voorbeschouwingen en analyses van alle relevante gebeurtenissen. De nadruk zal steeds liggen op Nederlands succes, dat wordt verwacht op de ijsbaan en in de shorttrackhal, maar er wordt ook scherp gekeken naar de verrichtingen van skeletonster Kimberley Bos.
Volop video
Uiteraard kun je op deze ook veel video’s bekijken. Onze camjo’s Martijn Wibbens en Daniel Schoonenboom zijn bij de wedstrijden waar Nederlandse sporters een prominente rol kunnen spelen. Van Sven Kramer tot Sjinkie Knegt, van Jutta Leerdam tot Niek van der Velden. Onze videojournalisten brengen stralende winnaars en balende verliezers op jouw scherm. Verder maken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam de voor- en nabeschouwingen.
Mis dus niets en stem af op onze site!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
IOC-baas Thomas Bach krijgt de wind van voren na forse kritiek op coach Valieva
De stevige kritiek van Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), gisteren op het gedrag van het begeleidingsteam van Kamila Valieva is de coach van de veelbesproken Russische kunstrijdster, Eteri Toetberidze, niet in de koude kleren gaan zitten. Ook klinken uit Rusland felle woorden over de uitval van Bach, die na de vrije kür donderdag het optreden van de Russen hekelde. -
Zoveel verdienden Irene Schouten en Suzanne Schulting aan hun olympische medailles in Peking
De atleten van TeamNL haalden zeventien medailles binnen op de Olympische Spelen van Peking. Maar leverde ze dat naast alle roem die bij het winnen van een olympische plak komt kijken ook nog wat op in de portemonnee? -
Geen plakken voor Nederland
Oekraïne aan kop medaillespiegel na dag één Paralympische Spelen
Oekraïne heeft op de eerste dag van de Paralympische Spelen in Peking de leiding genomen in het medailleklassement. De ploeg pakte zeven medailles, allemaal bij de biatlon, waarvan drie gouden. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Toch nog prijs voor Sven Kramer: trotse dochter Kae heeft medaille voor papa
Sven Kramer slaagde er op de Olympische Spelen niet in zijn indrukwekkende schaatscarrière af te sluiten met een medaille. De 35-jarige schaatskampioen uit Heerenveen was daar zelf vrij nuchter onder, waarschijnlijk ook omdat hij sinds de geboorte van zijn dochter Kae in oktober 2018 een stuk beter kan relativeren.
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Irene Schouten rijdt Ard Schenk uit de boeken: ‘Wat maakt dat in godsnaam nog uit als je 77 bent?’
Vol bewondering zag Ard Schenk hoe Irene Schouten zijn record van beste winterolympiër tijdens één Olympische Spelen uit de boeken reed. Die titel doet hem weinig, maar de schaatslegende heeft vooral advies voor de Koningin van de Spelen. ,,Het leven zal nooit meer zo zijn als voor die tijd.” -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier?