1. Henk Wijngaard ziet Piet-Cees wel op Haagse pluche: ‘20.000 stemmen haalbare kaart’
  PREMIUM
  video

  Henk Wijngaard ziet Piet-Cees wel op Haagse pluche: ‘20.000 stemmen haalbare kaart’

  Luid toeterend draait een Volvo-truck vanaf rotonde Witte Paal de Ommerweg op en stopt naast de carpoolplaats op dit knooppunt van de N34 en N36. Op het canvas van de oplegger prijken het hoofd en verkiezingsleuzen van Piet-Cees van der Wel. De Hardenbergse CDA’er, die op de 35ste plaats van de kandidatenlijst staat voor de komende Kamerverkiezingen, trapt maandagochtend met deze presentatie zijn campagne officieel af.
 1. Horeca Ommen stoort zich aan wijn bij de kapper en koffie in supermarkt: ‘Oneerlijke concurrentie’
  PREMIUM

  Horeca Ommen stoort zich aan wijn bij de kapper en koffie in supermarkt: ‘Oneerlijke concurren­tie’

  Horeca in Ommen ergert zich in toenemende mate aan winkels waarin dranken worden verkocht of bij wijze van klantvriendelijkheid worden aangeboden. Daar zijn supermarkten, kappers en slijters niet voor bedoeld, heeft Jan Zwinselman als voorzitter van KHN Ommen uitgezocht. Hij schreef een brief aan de gemeenteraad, om een signaal af te geven. ,,Schoenmaker, blijf bij je leest.”
 1. Bewoners bungalows Bergentheim blij: ‘eindelijk licht aan eind van de tunnel’
  PREMIUM

  Bewoners bungalows Bergent­heim blij: ‘eindelijk licht aan eind van de tunnel’

  Bewoners van Park Moscou kunnen opgelucht ademhalen. ,,Eindelijk komt er licht aan het eind van de tunnel, zonder dat er een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt. Want de bewoners hebben veel stress ervaren vanwege de steeds weer dreigende handhaving tegen de permanente bewoning’’, vertelt Ingrid van der Zon, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Park Moscou bij Bergentheim.
 1. KNVB-boegbeeld Jan Smit (75) geniet nu van fusieperikelen in Ommen: ‘Echte liefde voor het voetbal’
  PREMIUM

  KNVB-boeg­beeld Jan Smit (75) geniet nu van fusieperi­ke­len in Ommen: ‘Echte liefde voor het voetbal’

  Het is al even geleden dat de vermaarde voorzitter Jan Smit (75) een voetbalstadion bezocht. ‘Als het publiek niet naar binnen mag, dan ik ook niet’, is het credo van de voormalige deurwaarder uit Ommen. Bovendien is het boegbeeld van Heracles Almelo én de KNVB-bons veel te druk met een fusie van het lokale OZC en OVC'21. Een moreel appel, maar hij doet het ‘zonder duur te doen’ met alle plezier en vol overgave. ,,Amateurvoetbal heeft voor mij iets verfrissends, merk ik.”
 2. Sportschool-eigenaar Rutger wil snel weer openen: ‘Bewezen dat we veilige sector zijn’
  PREMIUM

  Sport­school-eigenaar Rutger wil snel weer openen: ‘Bewezen dat we veilige sector zijn’

  Rutger Brakel (33) van ProFit Gym is teleurgesteld dat de sportschooldeuren ook na de ‘corona-persconferentie’ van afgelopen dinsdag dicht moeten blijven. Hij ging er vanuit dat de fitnesscentra bij een lichte versoepeling als eerste weer open mochten. ,,Want we hebben bewezen dat er bij ons veilig gesport kan worden én dat we essentieel zijn. Het is nu nog belangrijker dan ooit gezond en fit te blijven.’’