1. Burgers en boer binden strijd aan met zwerfafval in De Krim: ‘anders gaan de koeien van Stan dood’
  PREMIUM
  video

  Burgers en boer binden strijd aan met zwerfafval in De Krim: ‘anders gaan de koeien van Stan dood’

  In maart overleed een koe van boer Stan Bosman uit De Krim door het eten van een blikje dat tussen het kuilvoer zat. Nadat hij zijn gruwelijke verhaal met videobeelden had gedeeld, boden vrijwilligers aan om zwerfafval op te ruimen op zijn land en zo te voorkomen dat nog meer koeien door het eten van afval een akelige dood zouden sterven. Zaterdag namen acht vrijwilligers alvast een kijkje bij zijn melkveebedrijf De Scheerse Polder.
 1. Caravankaravaan strijkt neer op campings in het Vechtdal: ‘Lachende mensen, blije kinderstemmen, maar denk aan corona!’
  PREMIUM
  Video

  Caravanka­ra­vaan strijkt neer op campings in het Vechtdal: ‘Lachende mensen, blije kinderstem­men, maar denk aan corona!’

  Op de eerste echte zaterdag van de meivakantie wordt het Vechtdal overspoeld met caravans. Zo ook De Kleine Wolf in Ommen, waar eigenaar Anne-Sophie Kat de gastenstroom in goede banen probeert te leiden. De stemming is opperbest, maar corona ligt altijd op de loer. ,,Draag een mondkapje, houd de anderhalve meter in acht en ga niet bij andere huishoudens zitten.”
 1. Voetbalclub OVC'21 uit Ommen heeft ook na 100 jaar meer dan twee doelen: ‘Je deelt hier leef en leed’
  PREMIUM

  Voetbal­club OVC'21 uit Ommen heeft ook na 100 jaar meer dan twee doelen: ‘Je deelt hier leef en leed’

  Voetbalvereniging OVC’21 vierde afgelopen week het 100-jarig bestaan van de club, maar dat voelt nu een historische fusie met buurman OZC in aantocht is toch ook als een soort afscheid. Een mooi boek, een plaquette in de binnenstad en een retroshirt memoreren aan de eeuwling, die in 1921 werd opgericht omdat de voetbalsport op straat en grasveldjes aan populariteit won.