Aanrijding in scherpe bocht bij Ommen: meerdere inzittenden gewond

updateIn de beruchte scherpe bocht van de Vilsterenseweg tussen Vilsteren en Ommen zijn vanmiddag twee voertuigen met elkaar in botsing geraakt. 

Een grijze personenauto die uit de richting van Ommen kwam haalde de eerste bocht in de Vilsterseweg niet, en botste met de linkervoorkant tegen de linkerflank van een tegemoetkomende BMW. Beide voertuigen kwamen daarna tot stilstand in de berm tussen de Vilsterseweg en het naastliggende fietspad, waar op dat moment niemand fietste.

Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. In de net één jaar oude BMW zaten vier personen, in de Renault drie. Geen van hen kwam bekneld te zitten. Ze konden met behulp van de hulpdiensten uitstappen. 

Twee personen zijn voor controle per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Er is volgens de politie geen sprake van ernstig letsel. De andere inzittenden zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Beide voertuigen liepen forse schade op. 

Volledig scherm
Hulpdiensten op de plek van het ongeval in Ommen. © Freddy Gerrits News United
  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal