Volledig scherm
ANP

Alternatief snelbus Ommen - Deltion College Zwolle

OMMEN - De snelbus van Arriva tussen Ommen en Deltion College Zwolle rijdt nog door tot medio December. Vervolgens neemt vervoersbedrijf Syntus het stokje over.


Syntus zal extra bussen inzetten die van Ommen niet alleen rechtstreeks naar Deltion, maar naar meerdere scholen in de provinciehoofdstad koersen. De snelbus verdwijnt zodoende, niettemin blijft er genoeg busvervoer over als alternatief voor een overvolle Arrivatrein.

Snelbus
De snelbus van Arriva werd anderhalve maand geleden ingesteld om de enorme drukte in de treinen te verhelpen. Een groot succes was het niet: de bus kwam regelmatig te laat op school, bovendien stapten gemiddeld niet meer dan twintig passagiers in.

Piek
"De eerdere piek in het reizigersaanbod voor de trein is na de herfstvakantie wat afgenomen", laat Petra Timmer als provinciaal woordvoerder weten. "Dat komt onder meer door stages, andere lestijden en ander reisgedrag."

Structurele oplossing
Overijssel heeft nu het nut van de sneldienst geëvalueerd. Die is er wel degelijk, toch wordt over een slordige maand gestopt met de snelbus. "De extra busdienst blijft tot de start van de nieuwe dienstregeling. Vanaf medio december bieden we reizigers een structurele oplossing door in de nieuwe dienstregeling van Syntus in de ochtendspits extra bussen in te zetten. Die rijden vanuit Ommen rechtstreeks naar de scholen in Zwolle."

Vechtdal