Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Automobilist lapt verkeersregels aan zijn laars tussen Ommen en Den Ham

Een automobilist is woensdagochtend tweemaal op de bon geslingerd. De bestuurder lapte tal van verkeersregels aan zijn laars tussen Ommen en Den Ham (N347+N341).

De politie ontving een klacht over een automobilist die het nogal bont maakte op de Hammerweg. Naar aanleiding van deze klacht besloot de politie om eens te kijken of de bestuurder het inderdaad zo bont maakte.

De bestuurder kwam woensdagochtend in het vizier van de agenten. De automobilist haalde op de Hammerweg meerdere keren in over een doorgetrokken streep, gaf amper richting aan en haalde in op onoverzichtelijke plaatsen. Daarnaast reed de automobilist structureel te hard. De bestuurder werd bij een snelheidsmeting afgeklokt op een gemiddelde snelheid van 123 km/uur, terwijl er maximaal 80 km/uur was toegestaan. 

De bestuurder kreeg twee bekeuringen en een aantekening over zijn rijvaardigheid bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR beslist nu over een eventuele vervolgstap tegenover de bestuurder. Mogelijk moet de automobilist nu een verplichte rijvaardigheidscursus volgen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

    Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezin­gen Vechtstro­men

    Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.
  2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal