De borden. Wie ‘rechtdoor’ naar Raalte en Deventer wil moet rechtsaf slaan. Wie ‘rechtsaf’ wil naar Dalfsen en Zwolle moet doorrijden. Logisch is dat de linkerbaan voor rechtdoor is en de rechterbaan voor rechtsaf. Maar door de fly-over is het in Ommen precies andersom. Dat heeft niet iedereen in de smiezen.
Volledig scherm
PREMIUM
De borden. Wie ‘rechtdoor’ naar Raalte en Deventer wil moet rechtsaf slaan. Wie ‘rechtsaf’ wil naar Dalfsen en Zwolle moet doorrijden. Logisch is dat de linkerbaan voor rechtdoor is en de rechterbaan voor rechtsaf. Maar door de fly-over is het in Ommen precies andersom. Dat heeft niet iedereen in de smiezen. © Frank Uijlenbroek

Automobilisten op N340 bij Ommen rijden vaak verkeerd en halen daarna ‘halsbrekende toeren’ uit

Auto’s die keren op de weg of achteruit rijden om alsnog op de juiste route te komen. De provincie Overijssel zag bij de aansluiting van de N340 op de N348 bij Ommen de gekste dingen gebeuren. Het vernieuwde tracé vraagt om gewenning, maar dat betekent niet dat fratsen uitgehaald mogen worden om een fout te herstellen. ,,Heel gevaarlijk.”

12 reacties

 • Edwin Koster

  1 maand geleden
  Zou we ooit tijdens de ontwerpfase een vraag zijn geweest, sluit het ontwerp aan bij het verwachtingspatroon van de gebruikers. En zo nee hoe lossen we dat dan op? Kwestie van gewenning is meestal de eerste reactie van de opdrachtgever. Misschien moet bestemmingen maar gewoon op het wegdek staan!
 • Ronald van Drogen

  1 maand geleden
  Daarnaast de meest achterlijke capriolen uithalen, om de eigen fouten weer goed te maken. Over het viaduct keren naar de afslag, bij de parkeerplaats de weg weer opdraaien, ook met vrachtwagens, etc. Maar als er ongelukken gebeuren, kunnen we er niets aan doen. Denk eens na en zorg dat je navigatie op orde is!
 • Ronald van Drogen

  1 maand geleden
  De hele situatie is volkomen duidelijk, als je het wil zien! Komt op steeds meer plaatsen voor, omdat het minder ruimte inneemt. Het is alleen aan de weggebruiker om er goed mee om te gaan. Borden voldoende, blokken als rijbaanscheiding. Maar het is nogal moeilijk voor sommigen om zich gewoon aan de regels te houden. Max. snelheid te hoog, nog even snel inhalen, bumperkleven, etc., waardoor borden gemist worden! Altijd makkelijk om de weginrichting de schuld te geven.
 • Jos Kampman

  1 maand geleden
  Ik vind deze verkeerssituatie ook vreemd. Zit totaal geen logica in. Waarschijnlijk iemand achter de tekentafel bedacht. Kan me goed voorstellen dat mensen de foute afslag nemen, maar dat wil niet wegnemen dat je halsbrekende toeren uit moet halen. Opletten dus.
 • P. Kist

  1 maand geleden
  Borden lezen en opletten is kennelijk lastig.

Vechtdal