Bakker Berjan ten Brinke in Ommen maakt zich op voor mega-klus: 200 meter oranje-tompouce

Tien bakkers uit Ommen gaan zaterdag een tompouce van tweehonderd meter lengte in het centrum van de Vechtstad maken. Dat is goed voor vierduizend kleine tompoucen. Als ze klaar zijn, mag iedereen ervan snoepen.

Men neme: honderd kilo oranjefondant, driehonderd kilo banketbakkersroom en zevenhonderd plakken bladerdeeg. Dat is het recept voor tweehonderd meter tompouce. Verder nodig: veertig pagode-tenten, 250 meter stevige tafels om op te kunnen werken en tien vakkundige bakkers. De Ommer bakker Berjan ten Brinke wrijft zich alvast in zijn handen bij de gedachte dat hij 200 meter tompouce gaat maken. Alle ingrediënten zijn er al, de voorbereidingen kunnen bijna beginnen. Alles heeft hij met zijn collega-bakkers tot in de puntjes voorbereid. Ten Brinke: ,,We gaan elkaar zaterdag beslist niet voor de voeten lopen. Iedereen weet exact wat zijn taak is.’’

  1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
    PREMIUM

    Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

    De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Vechtdal