Volledig scherm
Gerrit Jan en Johanneke Hagedoorn van Beerze Bulten met hun gewonnen prijs van de ANWB

Beerze Bulten beste in Champions League campings

UTRECHT/BEERZE - Vakantiecentrum Beerze Bulten uit Beerze is in Europa de beste camping voor kinderen tot 12 jaar.

Dat heeft de ANWB woensdag bekend gemaakt op de Vakantiebeurs in Utrecht. "Het voelt als het winnen van de Champions League", zegt eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn.

Enige Nederlandse camping
Beerze Bulten behoorde als enige Nederlandse camping tot de vier genomineerden. De concurrentie kwam uit Italië (camping Barco Reale, Spanje (camping Las Dunas) en Duitsland (Hegau Familien Camping). Met deze drie buitenlandse campings rekende het familiebedrijf uit Beerze vakkundig af. "Dit is toch wel de allermooiste prijs die je als kampeerbedrijf kunt winnen", aldus Hagedoorn. Hij en zijn vrouw Johanneke namen het bedrijf zes jaar geleden over van zijn ouders. "In een tijd die niet zo gemakkelijk was. Maar we zijn nieuwe dingen blijven bedenken en blijven investeren en de gasten blijven terug komen. En dan is deze prijs een geweldige waardering voor ons werk." Het Overijssels Vechtdal stond nadrukkelijk in de schijnwerpers tijdens de prijsuitreiking van de ANWB-prijzen met nog een tweetal nominaties. De Roos uit Ommen behoorde bij de beste vier charmecampings en De Lemeler Esch uit Lemele bij de genomineerde natuurcampings. Zij moesten buitenlandse campings voor laten gaan. "Eerstis het even een teleurstelling, maar we zijn supertrots want ons bedrijf is wel de beste van Nederland", zegt Wilma Ellenbroek van De Lemeler Esch. "En het is toch uniek dat we het als recreatiebedrijven in het Vechtdal zo goed doen."

Maar liefst 177 campings in Europa kregen van de ANWB dit jaar het keurmerk ANWB Top camping. Daarvan komen er 48 in eigen land en met zeven bedrijven hebben de gemeenten Hardenberg en Ommen een flink aandeel. Deze campings hebben de maximale score van vijf sterren behaald tijdens een onafhankelijke inspectie. Het zijn volgens de ANWB campings die uitblinken in kwaliteit met een geweldig terrein, veel voorzieningen en een prachtig sanitair.

Er werden in Utrecht ook prijzen uitreikt door de Kids Vakantiegids. Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze won in de categorie kamperen. De Vechtstreek was met met twee andere campings, waaronder plaatsgenoot De Zandstuve, door een vakjury genomineerd, waarna het Nederlandse publiek via een internetstemming de winnaar bepaalde. Sprookjescamping De Vechtstreek is trots op het behalen van de prijs. "Gezinnen een onvergetelijke tijd bieden is ons belangrijkste doel. Het winnen van deze publieksprijs toont aan dat we daarin goed slagen", aldus eigenaar Dick van der Veen. In de categorie glamping kon De Zanstuve wel juichen met het behalen van de eerste prijs van de Kids Vakantiegids. Vanuit de sector kwamen op social media direct opgetogen reacties. "En dat is drie, drie keer het Vechtdal", twitterde Henk van Voornveld, directeur Marketing Oost.

Volledig scherm
Ook De Zandstuve viel in de prijzen met Cobus de uil als mascotte

Vechtdal