Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden

Video‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen. 

Volledig scherm
Varkenshouder Jan Schuttert wil in Beerzerveld een megastal bouwen, maar daar is Loekie van der Schoor als omwonende op tegen. Eens zullen ze het ook vanavond niet worden. © Alex Mulder

Dat doet deze avond dienst voor de inloopbijeenkomst die varkenshouder Jan Schuttert heeft belegd, om daar de plannen voor zijn nieuwste project - een complex met ruimte voor 14.000 biggen - toe te lichten. Erg verrast door de vermeende overval van de buren lijkt de agrariër niet te zijn, de afgelopen periode is er immers driftig geflyerd om de achterban tegen de komst van de megastal te vergroten. En eerder werd er al geprotesteerd: op het gemeentehuis tijdens een politiek debat en langs een doorgaande weg in het dorp, waar de mondkapjes verwezen naar de fijnstof die straks als een wolk over Beerzerveld zou komen te hangen. 

Vechtdal