Volledig scherm
Het in delen vervoerde tuinhuisje stak aan de zijkanten en achterkant uit de aanhanger. © Team Verkeer Politie Oost-Nederland

Bestuurder door verkeerd beladen aanhanger op de bon op N348 bij Ommen

De politie heeft vanmiddag op de N348 bij Ommen een auto van de weg gehaald met daarachter een aanhanger die verkeerd was beladen. De lading, bestaande uit planken en andere delen van een tuinhuisje, stak aan de achterzijde 140 cm uit. Daardoor waren de verlichting en kentekenplaat van de aanhangwagen niet meer zichtbaar. Aan de zijkanten stak de lading 40 cm uit buiten de aanhanger, met allerlei stukken hout waar scherpe spijkers uit staken.

Verder was ook de hulpkoppeling niet op de juiste wijze aan de trekhaak bevestigd. De agenten van Team Verkeer van de Politie Oost-Nederland hadden het vermoeden dat de aanhanger ook te zwaar beladen was, maar hebben  maar niet laten wegen of die inderdaad zwaarder was dan de maximaal toegestane 750 kg.

De bestuurder kreeg twee processen-verbaal, namelijk voor de onjuist bevestigde hulpkoppeling en voor de lading die aan alle kanten uitstak waarmee de verkeersveiligheid in gevaar kan komen. De bestuurder mocht zijn weg zo niet vervolgen en moest het tuinhuisje op een andere manier vervoeren.

  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal