Volledig scherm
Het in delen vervoerde tuinhuisje stak aan de zijkanten en achterkant uit de aanhanger. © Team Verkeer Politie Oost-Nederland

Bestuurder door verkeerd beladen aanhanger op de bon op N348 bij Ommen

De politie heeft vanmiddag op de N348 bij Ommen een auto van de weg gehaald met daarachter een aanhanger die verkeerd was beladen. De lading, bestaande uit planken en andere delen van een tuinhuisje, stak aan de achterzijde 140 cm uit. Daardoor waren de verlichting en kentekenplaat van de aanhangwagen niet meer zichtbaar. Aan de zijkanten stak de lading 40 cm uit buiten de aanhanger, met allerlei stukken hout waar scherpe spijkers uit staken.

Verder was ook de hulpkoppeling niet op de juiste wijze aan de trekhaak bevestigd. De agenten van Team Verkeer van de Politie Oost-Nederland hadden het vermoeden dat de aanhanger ook te zwaar beladen was, maar hebben  maar niet laten wegen of die inderdaad zwaarder was dan de maximaal toegestane 750 kg.

De bestuurder kreeg twee processen-verbaal, namelijk voor de onjuist bevestigde hulpkoppeling en voor de lading die aan alle kanten uitstak waarmee de verkeersveiligheid in gevaar kan komen. De bestuurder mocht zijn weg zo niet vervolgen en moest het tuinhuisje op een andere manier vervoeren.

 1. Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrijke omgeving
  PREMIUM

  Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrij­ke omgeving

  ,,Het Natuurrijk, wat een mooie school’’, roept burgemeester Hans Vroomen enthousiast als hij samen met vier leerlingen van de Vilsterse basisschool de nieuwe naam van de in 1923 geopende Sint Willibrordus heeft onthuld. Na ruim 95 jaar is het tijd voor een ander onderwijsconcept, waarin de nadruk ligt op meer bewegen en buitenonderwijs. De dorpsschool op landgoed Vilsteren is nu een ‘integraal kindcentrum’, met op één centrale plek kinderopvang en een basisschool, voor kinderen van nul tot dertien jaar. 'Leren doen we buiten', is het motto.
 1. De Vries fietst gejaagd door de wind als middeleeuwse abt van Sibculo naar Haren
  PREMIUM

  De Vries fietst gejaagd door de wind als middeleeuw­se abt van Sibculo naar Haren

  Pinksterzaterdag, vroeg in de ochtend, harde wind en regen geselen het Vechtdal. In zijn woonplaats Zwolle stapt Mink de Vries met fiets in de trein richting Hardenberg, om vanaf het voormalige Cisterciënzer klooster Sibculo het spoor te volgen van de grootste kloosterhervormer van Noord-Nederland, de middeleeuwse abt Boyng. In zijn witte pij en zwarte stola moet hij aan het eind van de middag via Gramsbergen, Ane, Coevorden, Rolde, Assen, Kloosterveen en Vries in Haren arriveren. Met het stormachtige weer lijkt een helse tocht in het verschiet voor de 56-jarige docent levensbeschouwing van het Agnieten College in onder meer Nieuwleusen. ,,Maar ik had alle goden mee, en de wind in de rug, dus ik was overal eerder dan gepland waardoor ik meer tijd had om rond te kijken en mensen te spreken.’’

Vechtdal