Betonplaten opgeruimd, file A28 bijna opgelost

Update & VideoOp de A28 van Hoogeveen richting Zwolle lagen vanmorgen betonplaten op de weg. Twee rijstroken waren afgesloten voor verkeer. De afsluiting zorgde voor ruim tien kilometer file. De vertraging is vanaf twaalf uur opgelost, zegt Rijkswaterstaat.

Volledig scherm
Betonplaten op de weg zorgen voor kilometerslange file op de A28. © Henry Wallinga

Een takelwagen heeft de betonblokken verwijderd. De schade aan het wegdek is minimaal.

De betonblokken vielen van een vrachtwagen tussen knooppunt Lankhorst en Ommen. Bij het ongeluk vielen geen gewonden. De oorzaak is nog onbekend.

 1. Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne
  PREMIUM
  video

  Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne

  Twee achtereenvolgende droge zomers eisen hun tol op landgoed Junne. Vooral de Japanse lariksen zuchten onder het tekort aan water. Veel lariksen op hoger gelegen delen van het bosrijke landgoed bij Ommen zijn door de droogte tijdens het groeiseizoen dood gegaan of verkeren in zeer slechte conditie. Daardoor worden ze vatbaarder voor de lariksbastkever en lopen ook gezonde lariksen gevaar te worden aangetast door dit knagend kevertje, dat vergelijkbaar is met de letterzetter die fijnsparren ruïneert.
 2. Tureluur-buren willen Kindplein West in Ommen niet pal voor hun neus

  Tureluur-bu­ren willen Kindplein West in Ommen niet pal voor hun neus

  ‘Kindplein West’ in de wijk De Dante moet het gezamenlijke onderkomen worden voor de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet, de gereformeerde basisschool Guido de Brès en kinderopvang De Kleine Kunst. Het voorkeursmodel voor de Tureluur-bewoners, zoals dat op de eerste inloopavond over de bouw van de brede school is gepresenteerd, kreeg toen brede steun vanuit de buurt.

Vechtdal