Bezoekerscentrum Ommen wil ‘hart voor de zorg’ op de molens laten draaien.
Volledig scherm
Bezoekerscentrum Ommen wil ‘hart voor de zorg’ op de molens laten draaien. © Marjolijn Rhee

Bezoekerscentrum Ommen wil ‘hart voor de zorg’ op vijf molens tonen

In navolging van verschillende plekken in Nederland zouden ook de vijf molens in Ommen vol gehangen moeten worden met T-shirts met een hart erop. Doel ervan is om de dankbaarheid te tonen richting de medewerkers in de zorg en hun strijd tegen het coronavirus. Marjolijn Rhee, initiatiefneemster van het bezoekerscentrum, daagt kunstenaars en andere geïnteresseerden daarom uit om mee te doen aan de actie.

Het eerste shirt met hart is woensdag al bevestigd aan de Besthmenermolen in Ommen. Het idee en het kledingstuk zelf is afkomstig van Hennie Schipper. ,,De artsen maken wat mee nu, het is heel mooi om ze een hart onder de riem te kunnen steken. Ik hoop dat veel mensen hieraan meedoen’’, vertelt ze. Indien nodig is ze ook bereid om T-shirts kosteloos beschikbaar te stellen aan anderen.

Dankbaarheid

Marjolijn Rhee van het bezoekerscentrum hoopt dat ook andere molen in Ommen meedoen. ,,Het is een leuk initiatief om de dankbaarheid voor de zorg te tonen. Op deze manier kunnen we elkaar versterken en goed samenwerken’’, zegt ze.

Wie interesse heeft om een shirt te maken kan mailen naar info@bezoekerscentrumommen.nl. ,,Dan ontvangen de mensen hun shirt, die ze dan zelf kunnen voorzien van een boodschap. Wij bieden ze vervolgens aan bij de molens’’, aldus Rhee. ,,We hopen dat ze dan een mooi plekje krijgen. Mocht het dan toch niet lukken kunnen we altijd nog kijken naar een andere, alternatieve plek om hopelijk veel shirts op te hangen.’’

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal