Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek Lemele werd vorig jaar ontruimd. © Bibliotheek Ommen

Bibliotheekvoorziening in Lemele vanaf volgende week in school CBS Ichthus

Schooldirecteur Jeannette Noordman prijst zich gelukkig nu de bibliotheekvoorziening voor de jeugd in Lemele is veiliggesteld. Haar eigen school CBS Ichthus heeft zich daar met de Bibliotheek Ommen en Plaatselijk Belang Lemele voor ingezet.

CBS Ichthus, Bibliotheek Ommen en Plaatselijk Belang Lemele openen op 16 oktober officieel de nieuwe schoolbibliotheek. Vijf vragen over de doorstart aan Jeannette Noordman van Ichthus.

 1. Pim verhuisde met zijn broze botten 3 keer in 4 jaar. Nu is hij thuis in Ommen. Eindelijk
  PREMIUM

  Pim verhuisde met zijn broze botten 3 keer in 4 jaar. Nu is hij thuis in Ommen. Eindelijk

  De guitige lach hangt dan eindelijk in het fotolijstje, op de deur voor het appartement waar Pim van den Brink sinds afgelopen maandag woont. Er is de afgelopen jaren heel wat afgezeuld met de 23-jarige Ommenaar. Drie verhuizingen in vier jaar, maar na een verblijf aan de Ommeresstraat heeft hij zijn plek gevonden in De Esrand. Een verbouwd en modern complex van Baalderborg Groep. ,,Nu ben ik hier, en blijf ik hier. Dit is Ommen, en hier voel ik me thuis.”
 2. Imminkhoeve en buren willen snel duidelijkheid over Laarhuis Ommen

  Imminkhoe­ve en buren willen snel duidelijk­heid over Laarhuis Ommen

  Directeur Esther van der Kooij van de Imminkhoeve vindt het jammer dat de gemeente Ommen geen toestemming geeft voor huisvesting van arbeidsmigranten in Het Laarhuis. ,,Een vorig jaar gehouden proef is toch goed en zorgvuldig verlopen. Voor ons als stichting was die tijdelijke huisvesting heel prettig geweest voor de overbrugging, tot een definitieve invulling kan worden gegeven aan het gebouw of het terrein. Het Laarhuis staat nu al twee jaar te koop. Woningbouw zou een goed alternatief zijn, of toch iets in de zorg.’’

Vechtdal