Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bijzonder verzoek aan politie Ommen: drankrijder wil graag cel in vanwege vriendin

Een bijzonder verzoek afgelopen weekend aan medewerkers van de politie in Ommen. Daar wilde een drankrijder graag de cel in.

De man werd dit weekend betrapt op het rijden onder invloed, meldt de politie op social media. Na alle administratie te hebben verwerkt, maar in afwachting van de dagvaarding, mocht de dader plaatsnemen in de hal. Daar zat zijn vriendin op hem te wachten.

Maar na ongeveer twintig minuten ging plotseling de bel van de balie. Het was dezelfde man, die met een opmerkelijk verzoek kwam. Hij wilde liever weer de cel in want het gesprek met zijn vriendin liep niet meer lekker.

,,Waar het gesprek over ging werd ons niet duidelijk, maar we konden ons wel iets bij voorstellen wat er aan de hand was’’, aldus de politie. Of aan het verzoek voldaan werd, maakte de politie niet bekend.

  1. Directeur Imminkhoeve verbaasd over commotie rond Laarhuis Ommen

    Directeur Imminkhoe­ve verbaasd over commotie rond Laarhuis Ommen

    Directeur Esther van der Kooij van de Imminkhoeve is verbaasd over de commotie die is ontstaan rond de huisvesting van arbeidsmigranten in Het Laarhuis. ,,We praten hier wel over mensen. Vorige zomer hebben voor het eerst arbeidsmigranten in Het Laarhuis gezeten, gedurende zeven, acht weken. Dat is correct verlopen. Toen hoorden we ook dat de buren blij waren dat het pand bewoond was, omdat leegstand veel hangjongeren aantrekt. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing, permanente bewoning voor arbeidsmigranten is hier absoluut niet aan de orde’’, verzekert Van der Kooij. Bij 'tijdelijk’ denkt ze aan een periode van ongeveer een half jaar.

Vechtdal