Bissingh Jaarmarkt bruist voor het eerst in centrum Ommen

videoVoor het eerst sinds decennia slingeren de marktkramen van de Ommer Bissingh Jaarmarkt zich door de straten en pleinen in het centrum van Ommen. De verplaatsing wordt door bezoekers, marktkooplui en de middenstand van harte toegejuicht.

De verplaatsing is een beslissing van de nieuwe organisator van de jaarmarkt, de Stichting Ommer Bissingh Evenementen. Dick Dunnewind, voorzitter van de stichting, vertelt dat dit al een paar jaar een diep gevoelde wens was van zijn stichting. ,,Middenstanders en ondernemers uit Ommen vroegen er al lang om. Voorheen was de jaarmarkt op het terrein De Voormars, iets buiten het centrum. De bezoekers kwamen er massaal op af, maar bleven daarna weg uit het centrum. Ook voor de bewoners in de woonwijken rondom de Voormars was er toen veel parkeeroverlast. Daar zijn we nu van af.”

  1. Plek voor 6500 natuurgraven in Ommerbos

    Plek voor 6500 natuurgra­ven in Ommerbos

    Stichting Heidehof uit Eext mag op haar 25 hectare grote natuurgebied in Ommen tien procent gebruiken voor natuurgraven. Dat betekent dat hier circa 6500 eeuwigdurende graven gerealiseerd kunnen worden. Dat blijkt uit het ontwerp-bestemmingsplan voor dit gebied ten oosten van golfbaan Hoogengraven, dat nu ter inzage ligt. Het plan omvat verder de aanleg van 35 parkeerplaatsen, zandpaden en een 250 vierkante meter groot gebouw voor beheer en onderhoud. Daar staat tegenover dat ook de nodige aandacht wordt besteed aan natuur- en landschapsherstel in het bos.

Vechtdal