Bissingh Jaarmarkt bruist voor het eerst in centrum Ommen

videoVoor het eerst sinds decennia slingeren de marktkramen van de Ommer Bissingh Jaarmarkt zich door de straten en pleinen in het centrum van Ommen. De verplaatsing wordt door bezoekers, marktkooplui en de middenstand van harte toegejuicht.

De verplaatsing is een beslissing van de nieuwe organisator van de jaarmarkt, de Stichting Ommer Bissingh Evenementen. Dick Dunnewind, voorzitter van de stichting, vertelt dat dit al een paar jaar een diep gevoelde wens was van zijn stichting. ,,Middenstanders en ondernemers uit Ommen vroegen er al lang om. Voorheen was de jaarmarkt op het terrein De Voormars, iets buiten het centrum. De bezoekers kwamen er massaal op af, maar bleven daarna weg uit het centrum. Ook voor de bewoners in de woonwijken rondom de Voormars was er toen veel parkeeroverlast. Daar zijn we nu van af.”

  1. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal