Blushelikopters helpen bij bosbrandbestrijding in Ommen: het is maar een oefening

VideoLuchtmacht en brandweer oefenen gezamenlijk om met helikopter, gigantische waterzakken en precisiebombardementen een geënsceneerde bosbrand te doven. Landgoed Junne is daarbij het terrein voor de zogenaamde Fire Bucket Operations, die in het diepste geheim werden voorbereid.  ,,Met de luchtsteun vergroten we tijdens een bosbrand de slagkracht.”

De lokale brandweer, het mobiele luchtmachtoperatieteam van defensie (MAOT) en een afvaardiging van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) hoeven deze woensdagochtend op de Junner zandvlakte nog geen dekking te zoeken, maar voelbaar zijn de druppels die een blushelikopter zojuist boven de heide heeft laten vallen wel degelijk.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal