Blushelikopters helpen bij bosbrandbestrijding in Ommen: het is maar een oefening

VideoLuchtmacht en brandweer oefenen gezamenlijk om met helikopter, gigantische waterzakken en precisiebombardementen een geënsceneerde bosbrand te doven. Landgoed Junne is daarbij het terrein voor de zogenaamde Fire Bucket Operations, die in het diepste geheim werden voorbereid.  ,,Met de luchtsteun vergroten we tijdens een bosbrand de slagkracht.”

De lokale brandweer, het mobiele luchtmachtoperatieteam van defensie (MAOT) en een afvaardiging van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) hoeven deze woensdagochtend op de Junner zandvlakte nog geen dekking te zoeken, maar voelbaar zijn de druppels die een blushelikopter zojuist boven de heide heeft laten vallen wel degelijk.

  1. Ommen wil veilige tunnel onder N340 bij Varsen

    Ommen wil veilige tunnel onder N340 bij Varsen

    Inwoners van de Ommer buurtschap Varsen krijgen een steuntje in de rug bij hun streven naar een tunnel bij de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340). Een motie waarin het Ommer college van burgemeester en wethouders wordt opgedragen bij de provincie Overijssel aan te dringen op de aanleg van zo’n ongelijkvloerse kruising werd donderdagavond breed gesteund door de gemeenteraad. Wat Varsen betreft hoeft de geplande realisering van twee ecoducten elders in de buurtschap plus verkeerslichten op de oversteek van de N340 dan niet door te gaan.

Vechtdal