Wilco Dogger in zijn lege stal. En dat is wennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Dogger in zijn lege stal. En dat is wennen. © Max de Krijger

Boer Wilco (45) veilt complete veestapel naast natuurgebied in Beerzerveld: ‘Nu is er leegte in m’n hoofd’

Leegte. Niet het geluid van 125 koeien, maar dat van een groepje opvliegende mussen vult de stal van Wilco Dogger. De boer uit Beerzerveld veilde afgelopen week zijn complete veestapel. Door volledig te stoppen aan de rand van een Natura-2000-gebied, komt er stikstofruimte vrij voor anderen. Tegelijkertijd komt een lange familiegeschiedenis abrupt ten einde.

23 reacties

 • Jan van Harten

  2 maanden geleden
  Leegte in zijn hoofd en als de overheid weet dat hij een paar centen heeft ook leegte in zijn portemonnee.
 • A Eijsink

  2 maanden geleden
  Er lopen in de Oostvaardersplassen wild te creperen omdat afschot wordt bestreden door dierenterroristen. Dit is een heel ander probleem. Ik wens de genoemde agrariër sterkte. Moet een moeilijke beslissing zijn geweest.
 • tilly baars

  2 maanden geleden
  Ik zal ‘m wel niet helemaal begrijpen, deze koeien lopen straks toch gewoon elders? En zo’n natura 2000 gebied? In Flevoland lopen duizenden dieren (te creperen) die mogen onbeperkt uitstoten en dan mogen de “beheerders” daar ook nog subsidies voor ontvangen….??
 • Ep Sluiter

  2 maanden geleden
  Jan De Vries die liters krijg je alleen als je heel goed voor de koe zorgt dat is vakmanschap
 • Lucinda Koelman

  2 maanden geleden
  Ik ben geen boer maar neem aan dat de redenatie als volgt gaat: zijn koeien koop je omdat ze zo'n hoge melkproductie hebben. Daar ga je binnen je bedrijf dus mee doorfokken, en een eigen koe die het minder doet gaat weg. Ik neem aan naar de slager.