De duinbrand bij de Brouwersdam bij het plaatsje Ouddorp. Rechts: teamleider Erik Pluim (op de rug gezien) overlegt met de Landelijk Adviseur Natuurbranden.
Volledig scherm
PREMIUM
De duinbrand bij de Brouwersdam bij het plaatsje Ouddorp. Rechts: teamleider Erik Pluim (op de rug gezien) overlegt met de Landelijk Adviseur Natuurbranden. © AS Media/Edwin Kok

Brandweerspecialisten Overijssel opgepiept bij grote Zuid-Hollandse duinbrand: ‘Het was kruip-door-sluip-door’

Met video'sHier zouden wij weleens nodig kunnen zijn, dacht brandweerman Erik Pluim uit Ommen gisteravond toen hij lucht kreeg van de enorme duinbrand aan de kust bij Brouwersdam. Rond 19.00 uur kwam het verwachte telefoontje: of de gespecialiseerde Handcrew Overijssel bij kon springen? ,,Ik had al rond geappt: ze gaan ons zo inzetten”

4 reacties

 • Dirk Jan Bestman

  4 maanden geleden
  Het was een hele mooie samenwerking om uiteindelijke de laatste vlammen er ook vanaf te krijgen. Super dat, ondanks de lange rij afstanden is meegewerkt. Samen zijn we sterk!
 • Erik Pluim

  4 maanden geleden
  Reactie op Elly Verrips: dit team Handcrew Overijssel bestaat voornamelijk uit brandweerposten die geen natuurbrand bestrijdingsvoertuigen in hun kazerne hebben staan. Deze posten zijn speciaal opgeleid en getraind om als Handcrew op te treden. Als er dus een natuurbrand ergens in IJsselland uitbreekt dan hebben we altijd nog de 4 brandweerposten die wel uitgerust zijn met natuurbrand bestrijdingsvoertuigen. De paraatheid is geborgd, wel wordt er een 2e Handcrew team in zuid NL opgericht.
 • Elly Verrips

  4 maanden geleden
  En wat als er hier in de nabijheid van Zwolle een natuurbrand was uitgebroken?
 • A. Werkman

  4 maanden geleden
  Hulde en een groot compliment voor deze mannen. Je moet het toch maar even doen en je tijd er in willen steken. Geweldig.