Volledig scherm
PREMIUM
Voorkeursmodel van brede school Kindplein West. De entree komt dan aan de zijde van de Patrijsstraat. © Gemeente Ommen

Brede school in Ommer wijk Dante moet 2021 klaar zijn

Het duurt wel wat langer dan een jaar geleden werd verwacht, maar de plannen voor brede school 'Kindplein West’ in Ommen gaan gestaag door. Wethouder Ko Scheele sprak een jaar geleden optimistisch de verwachting uit dat de kinderen uit de wijk Dante eind 2020 Kerstmis kunnen vieren in een nieuw schoolgebouw, maar de oplevering wordt nu in de loop van 2021 verwacht. 

De gemeente start na uitvoerig overleg met de schoolbesturen de procedures voor een wijziging van het bestemmingsplan en de vergunning voor de bouw van ‘Kindplein West’, het gezamenlijke onderkomen voor de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet en de gereformeerde basisschool Guido de Brès. De kinderopvang wordt straks verzorgd door De Kleine Kunst, die daarvoor een langjarig huurcontract heeft gesloten, meldt wethouder Scheele, nog altijd enthousiast. ,,De gemeente moet zorgen voor huisvesting van scholen, maar De Oosthoek, waar ook de Guido de Brès onder valt, treedt op als bouwheer voor Kindplein West.’’ De Oosthoek is het schoolbestuur van de vereniging voor gereformeerd primair onderwijs, waar twaalf basisscholen in Oost-Nederland onder vallen. ,,In Heerde was dit schoolbestuur ook al succesvol bouwheer voor de realisering van een nieuwe school’’, vult Scheele aan. 

  1. Giethemer Kerkpad eindelijk in Ommer strooiroute

    Giethemer Kerkpad eindelijk in Ommer strooirou­te

    Gerbert Warmelink, veehouder uit de Ommer buurtschap Giethmen, is blij. Na jarenlang te hebben gesmeekt om het Giethemer Kerkpad bij gladheid te strooien, is de gemeente eindelijk gezwicht voor de aanhoudende verzoeken van Warmelink en zijn medebestuursleden van Plaatselijk Belang. ,,We hebben een oplossing voor de korte en de langere termijn voor het opnemen van Giethmen in de strooiroutes’’, vertelt wethouder Leo Bongers. ,,Voor de korte termijn huren we een externe partij in die daar bij sneeuw en ijzel gaat strooien. Voor de langere termijn werken we aan een extra strooiwagen, die we flexibel kunnen inzetten. Die neemt dan niet alleen het Giethemer Kerkpad mee, maar ook andere fiets- en wandelpaden waar het glad is.’’

Vechtdal