Burgemeester Hans Vroomen voor hotel Paping in Ommen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Hans Vroomen voor hotel Paping in Ommen. © Frank Uijlenbroek

Burgemeester Ommen heeft moeite met besluit opvang 48 minderjarige vluchtelingen: ‘Een dilemma’

Vanaf 7 november tot 1 maart 2023 vangt Ommen 48 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) op in hotel Paping. Burgemeester Hans Vroomen stemde na twee dringende verzoeken van stichting Nidos in met de crisisnoodopvang. ,,Anders stonden ze maandag op straat.”

4 reacties

 • Erik Terpstra

  3 maanden geleden
  Dit is puur vals sentiment van de burgemeester. Ommen deed al aan noodopvang in gemeentehuis. Het is gewoon een verdienmodel van een hotel die zijn luwe periode overbrugt ziet. Triest dat een burgemeester zich hiervoor leent. Geen enkele politieke afweging. Ommen is er niet om landelijk wanbeleid op te lossen.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Deze burgemeester zou er moeten zijn om de belangen van zijn inwoners te behartigen. Als hij naar andere gemeentes kijkt waar deze jeugdigen worden opgevangen weet hij dat de kans op overlast groot is. Maar wat vindt de door de inwoners gekozen gemeenteraad? Zij moeten B&W controleren en eventueel naar huis sturen als B& W haar dienende taak ten opzichte van de inwoners verwaarloosd.
 • MO Vos

  3 maanden geleden
  Deze jongeren NEMEN deze risico voor gezinshereniging! Dit zorgt in Nederland voor overbevolking. Want zij blijven komen... Daar werkt u als bestuurder aan mee! Met alle gevaren vandien! Zinkende bootjes, uitbuiting. Een eindeloze en uitzichtloze verhaal. En sluit me verder aan Peter Horemans mooi verwoord.
 • Peter Horenmans

  3 maanden geleden
  Er staan wel meer mensen op straat. Mensen die door scheidingen etc in de problemen zijn gekomen. Die door financiële tegenslag in de problemen zijn gekomen en uit huis zijn gezet. Ik schaam me dood voor hoe we omgaan met onze eigen bevolking.