Volledig scherm
Burgemeester Hans Vroomen verhuist komende zomer met zijn vrouw naar de gemeente Ommen. © Gemeente Ommen

Burgemeester Ommen wil samen klussen aan nieuwe gemeente en nieuw huis

‘Je hoeft niet geweldig te zijn om te beginnen, maar je moet wel beginnen om geweldig te kunnen zijn.’ Die wijsheid ontleend aan het eerste blad van de ‘Om-denkkalender’ van 2019 was het thema voor de toespraak van burgemeester Hans Vroomen tijdens de nieuwjaarsreceptie in het DOEK, het gezamenlijke onderkomen van de politie, brandweer en buitendienst van de gemeente Ommen. 

Die bijeenkomst hield de gemeente dinsdagavond in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Ommen, Ondernemersvereniging Ommen, en de Zelfstandige Professionals Ommen. Vroomen riep iedereen op om samen de schouders eronder te zetten, zeker nu na de opheffing van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg een eigen ambtelijke organisatie is opgezet voor de gemeente Ommen. 

Ommen 4.0

Deze kleinschalige gemeentelijke organisatie, genaamd ‘Ommen 4.0', is gericht op samenwerking met inwoners, verenigingen, bedrijven en organisaties, maar ook met partners in de regio zoals de Veiligheidsregio en de GGD IJsselland, de Regio Zwolle, de provincie en buurgemeenten. Inclusief Hardenberg. ,,Geen barricades, ik sla liever bruggen. Niet verschansen in kazematten, ik geloof in de verbinding’’, benadrukte Vroomen.

Verhuizen

Ook persoonlijk moet Vroomen de komende maanden de handen extra uit de mouwen steken: in het voorjaar gaat hij met zijn vrouw klussen in hun nieuwe huis, waarna ze in de zomer naar Ommen kunnen verhuizen. 

Vechtdal