Volledig scherm
Burgemeester Hans Vroomen verhuist komende zomer met zijn vrouw naar de gemeente Ommen. © Gemeente Ommen

Burgemeester Ommen wil samen klussen aan nieuwe gemeente en nieuw huis

‘Je hoeft niet geweldig te zijn om te beginnen, maar je moet wel beginnen om geweldig te kunnen zijn.’ Die wijsheid ontleend aan het eerste blad van de ‘Om-denkkalender’ van 2019 was het thema voor de toespraak van burgemeester Hans Vroomen tijdens de nieuwjaarsreceptie in het DOEK, het gezamenlijke onderkomen van de politie, brandweer en buitendienst van de gemeente Ommen. 

Die bijeenkomst hield de gemeente dinsdagavond in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Ommen, Ondernemersvereniging Ommen, en de Zelfstandige Professionals Ommen. Vroomen riep iedereen op om samen de schouders eronder te zetten, zeker nu na de opheffing van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg een eigen ambtelijke organisatie is opgezet voor de gemeente Ommen. 

Ommen 4.0

Deze kleinschalige gemeentelijke organisatie, genaamd ‘Ommen 4.0', is gericht op samenwerking met inwoners, verenigingen, bedrijven en organisaties, maar ook met partners in de regio zoals de Veiligheidsregio en de GGD IJsselland, de Regio Zwolle, de provincie en buurgemeenten. Inclusief Hardenberg. ,,Geen barricades, ik sla liever bruggen. Niet verschansen in kazematten, ik geloof in de verbinding’’, benadrukte Vroomen.

Verhuizen

Ook persoonlijk moet Vroomen de komende maanden de handen extra uit de mouwen steken: in het voorjaar gaat hij met zijn vrouw klussen in hun nieuwe huis, waarna ze in de zomer naar Ommen kunnen verhuizen. 

 1. Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrijke omgeving
  PREMIUM

  Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrij­ke omgeving

  ,,Het Natuurrijk, wat een mooie school’’, roept burgemeester Hans Vroomen enthousiast als hij samen met vier leerlingen van de Vilsterse basisschool de nieuwe naam van de in 1923 geopende Sint Willibrordus heeft onthuld. Na ruim 95 jaar is het tijd voor een ander onderwijsconcept, waarin de nadruk ligt op meer bewegen en buitenonderwijs. De dorpsschool op landgoed Vilsteren is nu een ‘integraal kindcentrum’, met op één centrale plek kinderopvang en een basisschool, voor kinderen van nul tot dertien jaar. 'Leren doen we buiten', is het motto.
 1. De Vries fietst gejaagd door de wind als middeleeuwse abt van Sibculo naar Haren
  PREMIUM

  De Vries fietst gejaagd door de wind als middeleeuw­se abt van Sibculo naar Haren

  Pinksterzaterdag, vroeg in de ochtend, harde wind en regen geselen het Vechtdal. In zijn woonplaats Zwolle stapt Mink de Vries met fiets in de trein richting Hardenberg, om vanaf het voormalige Cisterciënzer klooster Sibculo het spoor te volgen van de grootste kloosterhervormer van Noord-Nederland, de middeleeuwse abt Boyng. In zijn witte pij en zwarte stola moet hij aan het eind van de middag via Gramsbergen, Ane, Coevorden, Rolde, Assen, Kloosterveen en Vries in Haren arriveren. Met het stormachtige weer lijkt een helse tocht in het verschiet voor de 56-jarige docent levensbeschouwing van het Agnieten College in onder meer Nieuwleusen. ,,Maar ik had alle goden mee, en de wind in de rug, dus ik was overal eerder dan gepland waardoor ik meer tijd had om rond te kijken en mensen te spreken.’’

Vechtdal