Volledig scherm
Het Erekruis van de Huisorde van Oranje is toegekend aan Bas Verkerk, ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft. Bas Verkerk is momenteel waarnemend burgemeester van Ommen. © Gemeente Ommen

Burgemeester Verkerk van Ommen krijgt erekruis van de Huisorde van Oranje

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk van Ommen heeft donderdag het erekruis van de Huisorde van Oranje uitgereikt gekregen. Het Erekruis is aan Verkerk toegekend ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft, een functie die gekoppeld is aan die van Burgemeester van Delft. Voordat hij aantrad als waarnemend burgemeester in Ommen, was Verkerk burgemeester in Delft.

 De onderscheiding van de Huisorde van Oranje is bij koninklijke beschikking toegekend door koning Willem-Alexander.

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal