Volledig scherm
Het Erekruis van de Huisorde van Oranje is toegekend aan Bas Verkerk, ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft. Bas Verkerk is momenteel waarnemend burgemeester van Ommen. © Gemeente Ommen

Burgemeester Verkerk van Ommen krijgt erekruis van de Huisorde van Oranje

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk van Ommen heeft donderdag het erekruis van de Huisorde van Oranje uitgereikt gekregen. Het Erekruis is aan Verkerk toegekend ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft, een functie die gekoppeld is aan die van Burgemeester van Delft. Voordat hij aantrad als waarnemend burgemeester in Ommen, was Verkerk burgemeester in Delft.

 De onderscheiding van de Huisorde van Oranje is bij koninklijke beschikking toegekend door koning Willem-Alexander.

  1. Vrijwilligerspluim voor ‘onzichtbare kracht’ van Bazieoband

    Vrij­wil­li­gers­pluim voor ‘onzichtbare kracht’ van Bazieoband

    Elke woensdagavond klinkt uit de kelder van muziekvereniging de Bazuin getoeter en getetter van de Bazieoband in Ommen. Het is niet zomaar een band. De leden hebben een verstandelijke of lichamelijke beperking en worden begeleid door zo’n twintig vrijwilligers. Zij hebben samen met Gert Veurink – vrijwilliger bij verzorgingstehuis Nijenhaghen – afgelopen vrijdag van de gemeente de Vrijwilligerspluim van het jaar gewonnen.

Vechtdal