Volledig scherm
Het Erekruis van de Huisorde van Oranje is toegekend aan Bas Verkerk, ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft. Bas Verkerk is momenteel waarnemend burgemeester van Ommen. © Gemeente Ommen

Burgemeester Verkerk van Ommen krijgt erekruis van de Huisorde van Oranje

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk van Ommen heeft donderdag het erekruis van de Huisorde van Oranje uitgereikt gekregen. Het Erekruis is aan Verkerk toegekend ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft, een functie die gekoppeld is aan die van Burgemeester van Delft. Voordat hij aantrad als waarnemend burgemeester in Ommen, was Verkerk burgemeester in Delft.

 De onderscheiding van de Huisorde van Oranje is bij koninklijke beschikking toegekend door koning Willem-Alexander.

  1. Ommerschans wil betere informatie over plannen Veldzicht

    Ommer­schans wil betere informatie over plannen Veldzicht

    Niet alleen inwoners van Balkbrug, maar ook van Ommerschans zijn bezorgd over plannen voor het huisvesten van twintig ‘ongedocumenteerde vreemdelingen’ met psychiatrische problemen in een beschermde woonvoorziening, buiten de poorten van de kliniek Veldzicht. Dit in Balkbrug gevestigde ‘centrum voor transculturele psychiatrie’, dat onder meer psychiatrische hulp biedt aan mensen met een niet-westerse achtergrond, heeft meerdere locaties op het oog voor zo'n woonvorm, nabij Ommer grondgebied. De gemeente Ommen laat de informatievoorziening echter over aan Veldzicht, en aan buurgemeente Hardenberg waar Balkbrug onder valt.

Vechtdal