Volledig scherm
Het Erekruis van de Huisorde van Oranje is toegekend aan Bas Verkerk, ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft. Bas Verkerk is momenteel waarnemend burgemeester van Ommen. © Gemeente Ommen

Burgemeester Verkerk van Ommen krijgt erekruis van de Huisorde van Oranje

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk van Ommen heeft donderdag het erekruis van de Huisorde van Oranje uitgereikt gekregen. Het Erekruis is aan Verkerk toegekend ter gelegenheid van zijn afscheid als Commissaris van de Koninklijke Grafkelder te Delft, een functie die gekoppeld is aan die van Burgemeester van Delft. Voordat hij aantrad als waarnemend burgemeester in Ommen, was Verkerk burgemeester in Delft.

 De onderscheiding van de Huisorde van Oranje is bij koninklijke beschikking toegekend door koning Willem-Alexander.

  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal