PB-voorzitter Wilco Volkerink, bij de tunnel onder de N48 die later dit jaar geopend moet worden. ,,Buurtschap Varsen telt ruim 600 inwoners. Een groot deel gaat straks gebruik maken van de route. Voor hen moet het veilig zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
PB-voorzitter Wilco Volkerink, bij de tunnel onder de N48 die later dit jaar geopend moet worden. ,,Buurtschap Varsen telt ruim 600 inwoners. Een groot deel gaat straks gebruik maken van de route. Voor hen moet het veilig zijn. © Frank Uijlenbroek

Buurtschap Varsen wil veilige fietsverbinding met Ommen, liefst via de veelbesproken Kievitstraat: ‘We raken ingesloten’

Nu het politieke besluit over een optimale fietsverbinding aan de westkant van Ommen in aantocht is en de emoties alsmaar oplopen, voelt Plaatselijk Belang Varsen zich geroepen de trom te roeren. ‘Blijf bij uw originele voorstel’, is de boodschap die de buurtschap wethouder Leo Bongers meegeeft. ,,De aandacht wordt steeds afgeleid van waar het écht om gaat: veiligheid.”

  1. Ommerschans hoopt stiekem mee te kunnen profiteren van status werelderfgoed
    PREMIUM

    Ommer­schans hoopt stiekem mee te kunnen profiteren van status werelderf­goed

    Vier voormalige Koloniën van Weldadigheid zijn door de Unesco aangemerkt als werelderfgoed. Dat predikaat siert Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen, en Wortel in België. Ommerschans, Willemsoord en het Vlaamse Merksplas vielen al eerder buiten de boot, omdat er te weinig bewaard bleef van die koloniën. ,,Logisch’’, reageert voorzitter Jan Smits van de historische vereniging de Ommerschans, ,,er is bijna niks meer van te vinden.’’ Toch hoopt Smits dat de schans kan meeprofiteren van de extra naamsbekendheid.

Vechtdal