Camera's in Ommen leggen verkeersbewegingen vast. De gegevens worden opgeslagen en later gewist.
Volledig scherm
PREMIUM
Camera's in Ommen leggen verkeersbewegingen vast. De gegevens worden opgeslagen en later gewist. © Frank Uijlenbroek

Camera's, lussen, tellingen: Ommen overspoeld met verkeersonderzoeken

Camera's hielden afgelopen zomer de poort van Ommen nauwlettend in de gaten, en ook nu wordt het verkeer dat zich op bepaalde punten in en rond de stad beweegt geregistreerd. Met de privacy van weggebruikers zit het wel goed, verzekert wethouder Leo Bongers, die uiteindelijk met alle data een totaaloplossing voor  ‘verkeersprobleem Ommen’ wil hebben. Want een ratjetoe, dat is het.

Wethouder Leo Bongers pakt de plattegrond van Ommen er nog maar eens bij, en heeft ‘verkeersregisseur’ Rik Bremmer daarbij aan zijn zijde. Ze wijzen op de kaart van oost naar west en van noord naar zuid. En naar de toegangswegen van de binnenstad, waar afgelopen zomer camera's zijn opgehangen om al het in- en uitgaande verkeer vast te leggen. Big Brother is watching you, lijkt het, en de wethouder is het daar niet mee oneens. ,,Als ik mijn boodschappen doe, dan word ik erover aangesproken. Mensen zien de camera's hangen, en vragen aan mij af of er geflitst wordt. En wat er met de gegevens wordt gedaan. Geen paniek, alle kentekeninformatie verdwijnt in de prullenbak.”

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal