Normaal is het op De Beerze Bulten zo gezellig. Nu is het er leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Normaal is het op De Beerze Bulten zo gezellig. Nu is het er leeg. © beerze bulten

Campings in het Vechtdal sluiten vol twijfel de poort: wat mag nu wel en wat mag niet?

De campings in het Vechtdal zijn nu afgelopen vrijdag de noodverordening is aangescherpt zo goed als leeg gestroomd. De grootste coronaklap kwam al eerder toen het annuleringen regende, maar nu vooral het sanitaire beleid aan regels is gebonden is er geen houden meer aan. Er is begrip, maar de kritiek over onduidelijkheid zwelt aan. ,,Het is een chaos.”

De Beerze Bulten zou zaterdag zo’n tweehonderd gasten begroeten, maar nu de Veiligheidsregio IJsselland vrijdag heeft besloten om alle openbare sanitaire voorzieningen te verbieden en er niet zomaar alternatieven voor handen zijn kwam daar de klad in. En dus is het leeg op de bekroonde sterrencamping. ,,We hadden met de campinghouders in Ommen een alternatief plan bedacht, waardoor volgens ons inziens de veiligheid gewaarborgd zou zijn”, zegt eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn. ,,Onze burgemeester (Hans Vroomen, red.) schijnt het te hebben ingebracht bij het overleg met andere burgemeesters. Het mocht helaas niet baten.”

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal