De huidige brug over de stuw bij Junne is afgesloten voor zwaar verkeer. Een nieuwe oeververbinding moet weer beperkte doorgang voor agrariërs en loonwerkers uit de buurt mogelijk maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige brug over de stuw bij Junne is afgesloten voor zwaar verkeer. Een nieuwe oeververbinding moet weer beperkte doorgang voor agrariërs en loonwerkers uit de buurt mogelijk maken. © Frank Uijlenbroek

College Ommen: handhavers tegen sluipverkeer op nieuwe brug Junne

Handhavers moeten er op toezien dat er straks geen sluipverkeer op de nieuwe brug bij Junne gaat rijden. Het college van burgemeester en wethouders van Ommen houdt aan dat plan vast, ondanks kritiek van omwonenden.

 1. Leo Hoksbergen, nieuwe kwartiermaker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrekkers”
  PREMIUM

  Leo Hoksbergen, nieuwe kwartierma­ker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrek­kers”

  De een noemt het citymanager en een ander binnenstadsadviseur, maar in Ommen kiezen ze voor kwartiermaker als betiteling. Iemand die er de leegstand in het winkelhart probeert aan te pakken, voor reuring moet zorgen en de boel ook in deze coronatijd levendig houdt. Een rondgang door het centrum - met de nieuw aangestelde kwartiermaker Leo Hoksbergen - leert dat het nodig is.
 2. Hutten Staalbouw bouwt grote extra hal in Hardenberg
  PREMIUM

  Hutten Staalbouw bouwt grote extra hal in Hardenberg

  Het nieuwe gebouw wordt circa twee meter hoger dan het huidige fabriekspand, waardoor de productie mogelijk wordt van zogeheten 'specials’ in de staalbouw: van zeer complexe staalconstructies en XL-formaten. Dankzij de nieuwbouw kan Wielen Steel Productions, dat nu net over de grens is gevestigd bij Wielen, ook terugkeren naar het moederbedrijf in Hardenberg. ,,Alles onder één dak zorgt voor een grotere efficiency en bereikbaarheid’’, aldus Hutten.

Vechtdal