Volledig scherm
PREMIUM
Willem Bemboom en Joke Feddema, op de voorgrond wethouder Ko Scheele (links) en Berend Jan Warmelink. © Frank Uijlenbroek

Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt. 

Quote

Wij hadden zoiets van ‘yes’

Ko Scheele, wethouder gemeente Ommen

In het oude tolhuisje naast de molen zit een deel van het bestuur van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO). Samen met Ommer wethouder Ko Scheele werpen ze nog een blik op de plannen voor het gezamenlijke onderkomen, de gezichten lichten een voor een op. ,,We zijn helemaal blij’’, zegt secretaris Joke Feddema stralend. Haar medebestuursleden knikken om het hardst. ,,Dit is fantastisch’’, weet bestuurslid Willem Bemboom. Wethouder Scheele leunt achterover en kijkt tevreden om zich heen. ,,We hebben alle vertrouwen dat deze plannen de eindstreep gaan halen.’’ 

  1. Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    De bouw van een eigen zomp in Ommen is weer een stapje dichterbij nu de gemeente 35.000 euro beschikbaar stelt voor dit project aan de Stichting Vechtzomp. Daarvan is 10.000 euro bedoeld als ‘aanjaaggeld’ voor de eerste uitgaven. De overige 25.000 euro is het aandeel van de gemeente in de financiële dekking van de zomp, waarvoor de stichting een aanvraag heeft ingediend via ‘Leader’. Dat is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.
  2. Ommen wil veilige tunnel onder N340 bij Varsen

    Ommen wil veilige tunnel onder N340 bij Varsen

    Inwoners van de Ommer buurtschap Varsen krijgen een steuntje in de rug bij hun streven naar een tunnel bij de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340). Een motie waarin het Ommer college van burgemeester en wethouders wordt opgedragen bij de provincie Overijssel aan te dringen op de aanleg van zo’n ongelijkvloerse kruising werd donderdagavond breed gesteund door de gemeenteraad. Wat Varsen betreft hoeft de geplande realisering van twee ecoducten elders in de buurtschap plus verkeerslichten op de oversteek van de N340 dan niet door te gaan.

Vechtdal