‘De Boer als Gastheer’ wint Vechttrofee dankzij 'Niet zonder ons’

video‘De Boer als Gastheer’ heeft de Vechttrofee 2019 veroverd. Volgens ondernemers en inwoners was deze club gastvrije boeren afgelopen jaar de beste promotor van het Vechtdal. Ze kregen landelijk positieve aandacht met ‘Niet zonder ons’, een cover van de klassieker ‘Zing, vecht, huil, bid lach, werk en bewonder’ van chansonnier Ramses Shaffy.

Eind november werd de cover gepresenteerd bij de viering van het eerste lustrum van de vereniging ‘De boer als Gastheer’. Enerzijds haakte de jubilaris daarmee in op de boerenprotesten in de stikstofcrisis, anderzijds ademt de Vechtdal-versie ook saamhorigheid en trots, wat ook blijkt uit de titel ‘Niet zonder ons’ en het refrein ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’. 

  1. Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen
    PREMIUM

    Volkspar­tij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbrei­ding Veldzicht te schrappen

    ,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Vechtdal