‘De Boer als Gastheer’ wint Vechttrofee dankzij 'Niet zonder ons’

video‘De Boer als Gastheer’ heeft de Vechttrofee 2019 veroverd. Volgens ondernemers en inwoners was deze club gastvrije boeren afgelopen jaar de beste promotor van het Vechtdal. Ze kregen landelijk positieve aandacht met ‘Niet zonder ons’, een cover van de klassieker ‘Zing, vecht, huil, bid lach, werk en bewonder’ van chansonnier Ramses Shaffy.

Eind november werd de cover gepresenteerd bij de viering van het eerste lustrum van de vereniging ‘De boer als Gastheer’. Enerzijds haakte de jubilaris daarmee in op de boerenprotesten in de stikstofcrisis, anderzijds ademt de Vechtdal-versie ook saamhorigheid en trots, wat ook blijkt uit de titel ‘Niet zonder ons’ en het refrein ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’. 

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

    Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.

Vechtdal