Volledig scherm
PREMIUM
Manager Alien Tuinman (l) van ’t Vlierhuis in Ommen drinkt in de ‘washoek’ thee met Jannie van Gerner. Het zorgcentrum probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij het vroegere leven van de cliënten en heeft een nieuw zorgconcept ingevoerd. © Frank Uijlenbroek

Dementiepatiënt op gesloten afdeling mag soms tóch alleen naar buiten in Ommen

Het nog nieuwe zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen werkt volgens een nieuwe zorgstrategie. Mensen met dementie op een gesloten afdeling kunnen soms toch zelfstandig naar buiten. Het centrum zegt er positieve resultaten mee te boeken.

Een waslijntje met bontgekleurde was, een wand met een afbeelding van een boerenlandschap. Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen, waar verpleeghuiszorg aan mensen met dementie wordt geboden, doet er alles aan om de bewoners op hun gemak te stellen door herkenbare voorwerpen van vroeger in het huis te plaatsen. 

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal