Is dit beeld bij Landgoed Het Laer in Ommen straks verleden tijd?
Volledig scherm
PREMIUM
Is dit beeld bij Landgoed Het Laer in Ommen straks verleden tijd? © Enzio Ardesch

Deze ‘gevaarlijke’ hertjes dreigen uit ons straatbeeld te verdwijnen: ‘Gebruik je gezond verstand’

met poll & quizMet open hand damhertjes voeren: een jeugdervaring voor velen, maar mogelijk niet meer voor kinderen in de toekomst. Als het aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ligt, wordt het houden van deze dieren verboden. Dat betekent op termijn het einde van hertenkampen.

51 reacties

 • J. Berkhof

  2 maanden geleden
  Het is toch niet te geloven , dat naar alle waarschijnlijk mensen achter het bureau , nog nooit een hert gezien hebbende , dit beslissen , en dan een minister die zo toehoren er ook niet veel verstand van heeft dit beslist.
 • Jan Hoogeveen

  2 maanden geleden
  Niemand erbij stik gestaan, dat hier mogelijk sprake is van ordinaire koehandel. Het zou zomaar kunnen, dat dit een grote wens is van de PvdD. De huidige coalitie willig deze wens in om zodoende steun te verwerven van de PvdD bij een andere heikele kwestie waarvoor zonder de oppositie geen meerderheid in de 2de Kamer te vinden is.
 • Robert Kruger

  2 maanden geleden
  Ik las dat er in Den Haag een bekend hertenkamp is dat al bestaat sinds de 17e eeuw! Nooit iets gebeurd. Er bestaan ook struisvogel boerderijen in ons land. Die beesten zitten ook achter een hek terwijl die juist heel veel ruimte nodig hebben. Kunnen ook gevaarlijk zijn. En dat mag dan weer wel?
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Wat 'werken' er een hoop ambtenaren hier in dit land met een kronkel in hun hoofd. Dus al die megastal-dieren op elkaar gepropt zonder buitenlucht mag wel, maar hertjes die lekker buiten lopen, veilig zijn, goed eten krijgen, goed verzorgd worden, de aandacht krijgen, mag niet... Wanneer gaan we weer eens terug naar normaal!!!
 • Bram de Haan

  2 maanden geleden
  Weer een verzinsel van Rijksambtenaren die zich vervelen bij de koffiemachine. Hebben totaal geen binding met de werkelijkheid.