Deze schaapherder weet hoe je de kudde beschermt tegen een wolf

VideoWolven afschieten om ze bij schapen weg te houden, zoals landbouworganisatie LTO deze week voorstelde? Niet nodig, zegt Landschap Overijssel. Die wil stroomdraden en een groep honden inzetten. En dat zijn niet zomaar honden...

De wolf is welkom en wij zijn er klaar voor’’, zegt Landschap Overijssel (LO) over de komst van de wolf in haar natuurgebieden. De noodkreet deze week vanuit de afdeling schapenhouders van LTO dat wolven veel schade veroorzaken onder hun schapen krijgt veel aandacht. De land- en tuinbouworganisatie riep zelfs op om wolven af te schieten. Ecoloog Mark Zekhuis van Landschap Overijssel en schaapherder André Kuhn zien echter veel meer in preventieve maatregelen, want dat kan best, zeggen zij.

  1. Jacobs Balkbrug moet vandaag al stoppen met grindwasserij
    PREMIUM
    video update

    Jacobs Balkbrug moet vandaag al stoppen met grindwasse­rij

    De firma Jacobs moet vandaag al stoppen met het aanvoeren, zeven en wassen van grind op haar terrein aan De Pol 1a bij Balkbrug. Als dat niet gebeurt moet Jacobs dwangsommen betalen die uiteindelijk in de tonnen kunnen gaan lopen. Dat heeft de gemeente Hardenberg het bedrijf laten weten, nadat de Raad van State op 5 februari definitief een streep haalde door een nieuw bestemmingsplan dat het aan- en afvoeren en wassen van gebruikt grind op deze plek mogelijk moest maken.

Vechtdal