Volledig scherm
Esther van der Kooij is sinds eind 2017 de directeur van de Imminkhoeve in Lemele. © Alex Mulder

Directeur Imminkhoeve verbaasd over commotie rond Laarhuis Ommen

Directeur Esther van der Kooij van de Imminkhoeve is verbaasd over de commotie die is ontstaan rond de huisvesting van arbeidsmigranten in Het Laarhuis. ,,We praten hier wel over mensen. Vorige zomer hebben voor het eerst arbeidsmigranten in Het Laarhuis gezeten, gedurende zeven, acht weken. Dat is correct verlopen. Toen hoorden we ook dat de buren blij waren dat het pand bewoond was, omdat leegstand veel hangjongeren aantrekt. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing, permanente bewoning voor arbeidsmigranten is hier absoluut niet aan de orde’’, verzekert Van der Kooij.  Bij 'tijdelijk’ denkt ze aan een periode van ongeveer een half jaar.

De Imminkhoeve verzorgt al sinds 1972 in Lemele vakanties voor mensen met een beperking. 

Door het wegvallen van groepsvakanties via De Zonnebloem raakte de stichting in financieel zwaar weer, waarna de groepsaccommodatie aan de Stationsweg in Ommen twee jaar geleden werd gesloten en te koop werd gezet. Het perceel met de bestemming recreatie bleek echter praktisch onverkoopbaar. Daarom streeft de Imminkhoeve nu naar herbestemming, waardoor woningbouw op het terrein mogelijk wordt. 

'Normale woningen'

,,Van ‘normale’ woningen, absoluut niet voor arbeidsmigranten. We wachten nu op de gemeente, die het bestemmingsplan moet wijzigen. In de tussentijd kunnen we wat extra inkomsten halen uit de tijdelijke verhuur, als huisvesting voor arbeidsmigranten. Zo voorkomen we ook dat het Laarhuis verpietert, dat is doodzone.’’ 

Volledig scherm
Het Laarhuis aan de Stationsweg in Ommen staat te koop voor 1.995.000 euro. © Imminkhoeve
 1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.
 2. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
  PREMIUM
  Video

  Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

  ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal