Volledig scherm
Esther van der Kooij is sinds eind 2017 de directeur van de Imminkhoeve in Lemele. © Alex Mulder

Directeur Imminkhoeve verbaasd over commotie rond Laarhuis Ommen

Directeur Esther van der Kooij van de Imminkhoeve is verbaasd over de commotie die is ontstaan rond de huisvesting van arbeidsmigranten in Het Laarhuis. ,,We praten hier wel over mensen. Vorige zomer hebben voor het eerst arbeidsmigranten in Het Laarhuis gezeten, gedurende zeven, acht weken. Dat is correct verlopen. Toen hoorden we ook dat de buren blij waren dat het pand bewoond was, omdat leegstand veel hangjongeren aantrekt. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing, permanente bewoning voor arbeidsmigranten is hier absoluut niet aan de orde’’, verzekert Van der Kooij.  Bij 'tijdelijk’ denkt ze aan een periode van ongeveer een half jaar.

De Imminkhoeve verzorgt al sinds 1972 in Lemele vakanties voor mensen met een beperking. 

Door het wegvallen van groepsvakanties via De Zonnebloem raakte de stichting in financieel zwaar weer, waarna de groepsaccommodatie aan de Stationsweg in Ommen twee jaar geleden werd gesloten en te koop werd gezet. Het perceel met de bestemming recreatie bleek echter praktisch onverkoopbaar. Daarom streeft de Imminkhoeve nu naar herbestemming, waardoor woningbouw op het terrein mogelijk wordt. 

'Normale woningen'

,,Van ‘normale’ woningen, absoluut niet voor arbeidsmigranten. We wachten nu op de gemeente, die het bestemmingsplan moet wijzigen. In de tussentijd kunnen we wat extra inkomsten halen uit de tijdelijke verhuur, als huisvesting voor arbeidsmigranten. Zo voorkomen we ook dat het Laarhuis verpietert, dat is doodzone.’’ 

Volledig scherm
Het Laarhuis aan de Stationsweg in Ommen staat te koop voor 1.995.000 euro. © Imminkhoeve
 1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

  Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

  Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.
 2. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.

Vechtdal