Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Drankrijder uit Ommen krijgt waarschuwend belletje van familielid op moment van aanhouding

Bij een alcoholcontrole in het Vechtdal heeft de politie afgelopen weekend meerdere bonnen uitgeschreven. In totaal werden ruim 260 bestuurders gecontroleerd op alcohol achter het stuur.

Bij een alcoholfuik tussen Ommen en Hardenberg werd een automobilist op de bon geslingerd voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder blies 335 ugl, terwijl bij een ervaren bestuurder maximaal 220 ugl is toegestaan. De automobilist kreeg een boete van 335 euro en een rijverbod van twee uur. De bestuurder kreeg tijdens de controle een belletje van een familielid. Het familielid wilde de bestuurder waarschuwen voor de alcoholcontrole...

Een automobiliste werd even later ook gecontroleerd. De bestuurster had geen alcohol gedronken, maar na het controleren van de papieren bleek dat de vrouw reed met een geschorst rijbewijs. Bij de vrouw werd ook een speekseltest afgenomen, omdat er een vermoeden was dat de vrouw onder invloed was van drugs. De speekseltest bevestigde het vermoeden van drugs en dus werd ook een bloedproef afgenomen. Het resultaat van de bloedproef wordt over enkele weken duidelijk. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) neemt de bloedproef in behandeling. De vrouw kan binnenkort een forse bekeuring verwachten.

Recidivist

Een andere bestuurster keerde toen ze de controle zag. Een motorrijder van de politie achterhaalde de bestuurster. De vrouw blies 225 ugl. De overtreding werd geregistreerd en de vrouw kreeg een rijverbod van een uur. De automobiliste kreeg geen bon, want dit gebeurt pas vanaf een uitslag van 235 ugl. De vrouw liep een maand geleden ook al tegen de lamp. Destijds blies ze 255 ugl en kreeg ze wel een bon.

Een andere bestuurster blies op de Coevorderweg bij Ommen ook meer dan de toegestane hoeveelheid, maar bleef ook onder de boetegrens van 235 ugl. De vrouw kreeg ook een rijverbod van een uur.

Op de N377 bij Slagharen werd ook gecontroleerd. Daar werden geen overtredingen geconstateerd.

Vechtdal