Volledig scherm
Robert-Jan Mastenbroek, eigenaar van de site Dream or Donate in Kampen. © Freek van den Bergh

Dream or Donate-man Mastenbroek: ‘Beslag op landgoed vertraagt terugbetaling’

Er ligt beslag op het Witharense landgoed van Dream or Donate-oprichter Robert-Jan Mastenbroek. Dat bemoeilijkt mogelijk de verkoop en dus de terugbetaling van gedupeerden van het opgeheven crowdfundingplatform. 

Dat stelt Robert-Jan ‘Broer’ Mastenbroek (29) zelf in een bericht op communicatiekanaal Slack. Het beslag op het te koop staande perceel is volgens Mastenbroek gelegd door een advocaat. Welke is onduidelijk. In de gegevens van het Kadaster was maandagmiddag nog geen beslaglegging op het landgoed aan De Haar in Witharen opgenomen.  Ook de inbeslagname door de politie heeft voor vertraging bij de terugbetaling gezorgd, zegt de biologisch-dynamische landgoedeigenaar. 

Overzicht

Mastenbroek stelt afgelopen dagen  druk bezig te zijn geweest om een overzicht te maken van alle donaties en de al uitbetaalde gelden. Hij stelt al meer dan 95 procent van de ‘openstaande dromen’ in kaart te hebben gebracht en zegt nog altijd dat hij alle mensen gaat terugbetalen. Op Facebook is een aantal gedupeerden voorzichtig optimistisch over de kans dat ze het geld terugzien. 

Probleem

,,De berekeningen zoals nu gemaakt zijn, dwingen mij om enkele bezittingen en het huis te verkopen, maar dat is geen probleem. Zoals in de media al opgemerkt had ik enkele bezittingen al voor het stopzetten op marktplaats gezet en zijn er al kijkers geweest voor het huis’’, schrijft hij. 

Vrees

Het crowdfundplatform verdween twee weken geleden plotseling, tientallen mensen in verbijstering achterlatend. Ze willen hun ingezamelde geld terugzien. Mastenbroek claimde gehackt en afgeperst te zijn. Veel gedupeerden vrezen echter dat hij er met ingezameld geld vandoor gaat. De politie heeft Mastenbroek nog niet aangemerkt als verdachte. 

  1. Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne
    PREMIUM
    video

    Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne

    Twee achtereenvolgende droge zomers eisen hun tol op landgoed Junne. Vooral de Japanse lariksen zuchten onder het tekort aan water. Veel lariksen op hoger gelegen delen van het bosrijke landgoed bij Ommen zijn door de droogte tijdens het groeiseizoen dood gegaan of verkeren in zeer slechte conditie. Daardoor worden ze vatbaarder voor de lariksbastkever en lopen ook gezonde lariksen gevaar te worden aangetast door dit knagend kevertje, dat vergelijkbaar is met de letterzetter die fijnsparren ruïneert.

Vechtdal