Volledig scherm
De interkerkelijke dienst op de zondag na het Festival op de Vecht in Ommen werd zowel op het water als langs de kant door een groot aantal mensen gevolgd. © Henri van der Beek

'Drijvende’ interkerkelijke dienst op de Vecht bij Ommen trekt veel bezoekers

Ondanks de warmte trok zondagmiddag de interkerkelijke viering op de Vecht bij Hotel-restaurant De Zon in Ommen een groot publiek.

De dienst werd vanaf het drijvende podium gehouden, waar de afgelopen dagen voor het meerdaagse Festival op de Vecht nog muzikale optredens waren. Bezoekers volgden de dienst vanaf het water, zoals in bootjes en op een drijvende tribune, en vanaf de kant. De gezamenlijke kerken in Ommen tekenden voor de organisatie van de speciale dienst op het water. 

Het Festival op de Vecht beleefde van donderdag tot en met zaterdag zijn eerste lustrumeditie met naast de muzikale optredens van onder meer popkoren uit de regio en coverband Motel Westcoast op de zaterdag(slot)avond, ook een watermarkt met oude schepen, waaronder de pas gedoopte Vechtzomp uit Dalfsen.

  1. Kindplein West Ommen weer een stap dichterbij: voorlopig ontwerp klaar
    PREMIUM

    Kindplein West Ommen weer een stap dichterbij: voorlopig ontwerp klaar

    Het voorlopig ontwerp voor Kindplein West is gepresenteerd aan de ouders en aan buurtbewoners van de wijk Dante Zuid in Ommen. Het plan behelst een gezamenlijk energieneutraal onderkomen voor de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet, de gereformeerde basisschool Guido de Brès en de kinderopvang De Kleine Kunst. In totaal zullen er circa 500 leerlingen in het scholencomplex ondergebracht worden.

Vechtdal