Volledig scherm
De interkerkelijke dienst op de zondag na het Festival op de Vecht in Ommen werd zowel op het water als langs de kant door een groot aantal mensen gevolgd. © Henri van der Beek

'Drijvende’ interkerkelijke dienst op de Vecht bij Ommen trekt veel bezoekers

Ondanks de warmte trok zondagmiddag de interkerkelijke viering op de Vecht bij Hotel-restaurant De Zon in Ommen een groot publiek.

De dienst werd vanaf het drijvende podium gehouden, waar de afgelopen dagen voor het meerdaagse Festival op de Vecht nog muzikale optredens waren. Bezoekers volgden de dienst vanaf het water, zoals in bootjes en op een drijvende tribune, en vanaf de kant. De gezamenlijke kerken in Ommen tekenden voor de organisatie van de speciale dienst op het water. 

Het Festival op de Vecht beleefde van donderdag tot en met zaterdag zijn eerste lustrumeditie met naast de muzikale optredens van onder meer popkoren uit de regio en coverband Motel Westcoast op de zaterdag(slot)avond, ook een watermarkt met oude schepen, waaronder de pas gedoopte Vechtzomp uit Dalfsen.

  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal