Volledig scherm
De twee auto's stonden zonder bestuurder in de berm naast de Zwolseweg in Ommen. © GinoPress B.V.

Dronken vrouw is rijbewijs kwijt na opmerkelijke verkeerssituatie in Ommen

Een dronken vrouw uit Dalfsen heeft afgelopen nacht haar rijbewijs moeten inleveren. Op de Zwolseweg bij Ommen liep ze tegen de lamp na een merkwaardige verkeerssituatie.

De politie kreeg afgelopen nacht een melding van een ongeluk op de Zwolseweg bij Ommen. Op locatie was echter geen ongeluk gebeurd, maar stonden twee auto's vast in de drassige berm. In beide auto's zaten geen inzittenden.

Mogelijk was één van de auto's vast komen te zitten en wilde een al dan niet bevriende bestuurder van de andere auto de wagen uit de berm trekken. Een stuk touw tussen de auto's knapte en de betrokkenen verlieten de plek. Enige tijd later kwam een beschonken vrouw naar de auto's in de bosrijke omgeving. Agenten hadden het vermoeden dat zij één van de bestuurders zou kunnen zijn en namen haar mee.

1320 ugl

Een blaastest  leverde een uitslag van 1320 ugl op. Dit komt neer op zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs werd ingevorderd en de vrouw kreeg een bekeuring.

De precieze toedracht is nog niet duidelijk. Een ongeluk wordt in ieder geval uitgesloten. Beide auto's zijn afgesleept.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne
    PREMIUM
    video

    Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne

    Twee achtereenvolgende droge zomers eisen hun tol op landgoed Junne. Vooral de Japanse lariksen zuchten onder het tekort aan water. Veel lariksen op hoger gelegen delen van het bosrijke landgoed bij Ommen zijn door de droogte tijdens het groeiseizoen dood gegaan of verkeren in zeer slechte conditie. Daardoor worden ze vatbaarder voor de lariksbastkever en lopen ook gezonde lariksen gevaar te worden aangetast door dit knagend kevertje, dat vergelijkbaar is met de letterzetter die fijnsparren ruïneert.

Vechtdal