Cocaïne, ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Cocaïne, ter illustratie © Thinkstock

Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.” 

De geboren Kampenaar was vorige zomer nogal bedreven in de aankoop van flinke hoeveelheden cocaïne, amfetamine en GHB, en dat ontkende Bernardus van den A. op de zitting van de politierechter in Zwolle dan ook niet. Zo werd in zijn toenmalige woning in Ommen een kilo amfetamine gevonden, liep hij bij een verkeerscontrole in Elburg tegen de lamp toen een zakje met 8 gram cocaïne uit zijn broek viel en trof de politie op een carpoolplaats in Wezep een flesje met zo'n 290 milliliter GHB in de auto van Van den A. aan.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal