Volledig scherm
PREMIUM
Cocaïne, ter illustratie © Thinkstock

Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.” 

De geboren Kampenaar was vorige zomer nogal bedreven in de aankoop van flinke hoeveelheden cocaïne, amfetamine en GHB, en dat ontkende Bernardus van den A. op de zitting van de politierechter in Zwolle dan ook niet. Zo werd in zijn toenmalige woning in Ommen een kilo amfetamine gevonden, liep hij bij een verkeerscontrole in Elburg tegen de lamp toen een zakje met 8 gram cocaïne uit zijn broek viel en trof de politie op een carpoolplaats in Wezep een flesje met zo'n 290 milliliter GHB in de auto van Van den A. aan.

  1. Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne
    PREMIUM
    video

    Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne

    Twee achtereenvolgende droge zomers eisen hun tol op landgoed Junne. Vooral de Japanse lariksen zuchten onder het tekort aan water. Veel lariksen op hoger gelegen delen van het bosrijke landgoed bij Ommen zijn door de droogte tijdens het groeiseizoen dood gegaan of verkeren in zeer slechte conditie. Daardoor worden ze vatbaarder voor de lariksbastkever en lopen ook gezonde lariksen gevaar te worden aangetast door dit knagend kevertje, dat vergelijkbaar is met de letterzetter die fijnsparren ruïneert.

Vechtdal