Aan de zuidkant van de Vecht in Ommen was druk. Jongeren genoten van de zon, verzamelden zich, maar bleven als groep uit elkaar.
Volledig scherm
Aan de zuidkant van de Vecht in Ommen was druk. Jongeren genoten van de zon, verzamelden zich, maar bleven als groep uit elkaar. © Arjan Bosch

Druk in het Vechtdal, maar maatregelen niet nodig

In het Vechtdal was het ondanks de verscherpte maatregelen die er zijn vandaag hartstikke druk. Op de fiets, per motor of wandelend werd er genoten van het fraaie weer. De drukte in Ommen - aan de oostkant van de brug lagen de oevers vol met groepjes zonnebaders - is voor de gemeente nog geen reden om hard op te treden. 

De Rechterensedijk in Dalfsen, de winkelstraat in Hardenberg en het Vechtgebied in Ommen en andere plekken in het Vechtdal werden flink bezocht. Maar maatregelen, zo spreekt althans burgemeester Hans Vroomen van Ommen over zijn gemeente, hoeven er niet te worden getroffen. ,,Toezichthouders zijn op pad en als die het nodig vinden dat er maatregelen nodig zijn dan hoor ik dat. Die signalen heb ik niet gehad.”

Ook Vroomen constateerde een drukte in de binnenstad, maar ook dat het winkelend publiek daar haar verantwoordelijkheid nam. Aan de zuidkant van de Vecht en ten oosten van de brug lagen vooral veel jongeren te genieten van de zon. In groepjes bij elkaar. ,,Ik heb de beelden gezien”, zegt Vroomen. ,,Dat het veel mensen zijn maakt op zich niet zoveel uit, als er maar afstand blijft.”

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal