Volledig scherm
De lopers van de Urban Run van het Vechtdal College Ommen stormden dwars door een brandweerwagen in de kazerne. © Gerard Vrakking

Duizend leerlingen rennen door Ommen voor Urban Run Vechtdal College

Dwars door de brandweerkazerne, de supermarkt, een vrachtwagen, molen De Lelie en de dierenwinkel. De 1100 leerlingen van het Vechtdal College Ommen renden woensdag allemaal de Urban Run, een parcours van 4 kilometer.

De leerlingen hebben zich allemaal laten sponsoren. De opbrengst van de run gaat naar Edukans. Hoe hoog het eindbedrag wordt, is vrijdag bekend. Duidelijk is dat het minstens tienduizend euro gaat worden omdat alle deelnemers minimaal 10 euro sponsorgeld hebben ingezameld. Eén klas heeft zelfs gezamenlijk een bedrag van 1200 euro ingezameld, dus het bedrag kan zeker flink hoger worden. 

Bissingh

Het is de eerste keer dat het Vechtdal College een evenement organiseert als onderdeel van de Ommer Bissinghdagen. Deze woensdag was het eerste evenement. Met een bijzonder parcours, en een feestelijke start- en finish op de Markt in het centrum van Ommen. De Vechtdal College Big Band verzorgde de muzikale omlijsting vanaf het Ommer Muziekpodium, met een solo-rol voor zangeres Anouk Beumer. 

Lotte de Held en Maud Hoes (17), staan gekleed in zelfbeschilderde en versierde T-shirts te wachten op hun startmoment. Of ze hard gaan lopen? ,,Ik zie wel. Ik ben niet zo'n hardloper, hou meer van hockey. Als ik het binnen een half uur kan lopen, zou wel fijn zijn", zegt Lotte. Maud heeft wat hogere verwachtingen, zij is meer een hardloopster. ,,Af en toe ga ik een rondje hardlopen. Ik wil gewoon lekker lopen straks. Het gaat ook om het plezier, én voor het goede doel uiteraard."

  1. Plek voor 6500 natuurgraven in Ommerbos

    Plek voor 6500 natuurgra­ven in Ommerbos

    Stichting Heidehof uit Eext mag op haar 25 hectare grote natuurgebied in Ommen tien procent gebruiken voor natuurgraven. Dat betekent dat hier circa 6500 eeuwigdurende graven gerealiseerd kunnen worden. Dat blijkt uit het ontwerp-bestemmingsplan voor dit gebied ten oosten van golfbaan Hoogengraven, dat nu ter inzage ligt. Het plan omvat verder de aanleg van 35 parkeerplaatsen, zandpaden en een 250 vierkante meter groot gebouw voor beheer en onderhoud. Daar staat tegenover dat ook de nodige aandacht wordt besteed aan natuur- en landschapsherstel in het bos.

Vechtdal