Volledig scherm
De lopers van de Urban Run van het Vechtdal College Ommen stormden dwars door een brandweerwagen in de kazerne. © Gerard Vrakking

Duizend leerlingen rennen door Ommen voor Urban Run Vechtdal College

Dwars door de brandweerkazerne, de supermarkt, een vrachtwagen, molen De Lelie en de dierenwinkel. De 1100 leerlingen van het Vechtdal College Ommen renden woensdag allemaal de Urban Run, een parcours van 4 kilometer.

De leerlingen hebben zich allemaal laten sponsoren. De opbrengst van de run gaat naar Edukans. Hoe hoog het eindbedrag wordt, is vrijdag bekend. Duidelijk is dat het minstens tienduizend euro gaat worden omdat alle deelnemers minimaal 10 euro sponsorgeld hebben ingezameld. Eén klas heeft zelfs gezamenlijk een bedrag van 1200 euro ingezameld, dus het bedrag kan zeker flink hoger worden. 

Bissingh

Het is de eerste keer dat het Vechtdal College een evenement organiseert als onderdeel van de Ommer Bissinghdagen. Deze woensdag was het eerste evenement. Met een bijzonder parcours, en een feestelijke start- en finish op de Markt in het centrum van Ommen. De Vechtdal College Big Band verzorgde de muzikale omlijsting vanaf het Ommer Muziekpodium, met een solo-rol voor zangeres Anouk Beumer. 

Lotte de Held en Maud Hoes (17), staan gekleed in zelfbeschilderde en versierde T-shirts te wachten op hun startmoment. Of ze hard gaan lopen? ,,Ik zie wel. Ik ben niet zo'n hardloper, hou meer van hockey. Als ik het binnen een half uur kan lopen, zou wel fijn zijn", zegt Lotte. Maud heeft wat hogere verwachtingen, zij is meer een hardloopster. ,,Af en toe ga ik een rondje hardlopen. Ik wil gewoon lekker lopen straks. Het gaat ook om het plezier, én voor het goede doel uiteraard."

  1. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal