Jos (links) en Samuel van Rooijen genieten van de zon in hun lommerrijke tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos (links) en Samuel van Rooijen genieten van de zon in hun lommerrijke tuin. © Familie Van Rooijen

Echtpaar sterft binnen drie dagen aan corona en krijgt laatste rustplaats in Ommen: ‘Voor altijd bij elkaar’

Voormalig ondernemer Sam van Rooijen uit Ommen is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek zaterdag aan de gevolgen van corona. Zijn tien jaar jongere vrouw Jos werd als eerste besmet met dat verwoestende virus en leek weer op te krabbelen, totdat haar situatie maandagavond ineens verslechterde. De volgende dag stierf ook zij. Het paar wordt maandag gezamenlijk begraven op de Laarmanshoek in Ommen. ,,Het is heel hard en onwerkelijk dat het zo moet gaan.’’ 

Sam (voluit Samuel) en Jos werden geboren als kinderen van grote gezinnen op het Utrechtse platteland, nabij de Vinkeveense Plassen. Hij in 1926 in Loenersloot, zij in het 10 kilometer verderop gelegen Mijdrecht. ,,Ze waren er niet rijk maar wel gelukkig’’, vertelt schoonzoon Ton Bruijne mede namens zijn vrouw Sylvia (56), haar jongere zus Eveline (49) en zwager Dick Docter. Sam van Rooijen was in zijn jonge jaren het liefst lekker buiten bezig. 

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal