Volledig scherm
Egbert Meilink en Gé Hoogma uit Ommen kregen een lintje ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kinderboerderij in Ommen uit de handen van burgemeester Mark Boumans © Sandra Veltmaat

Egbert Meilink en Gé Hoogma uit Ommen krijgen lintje

OMMEN - Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kinderboerderij in Ommen heeft burgemeester Mark Boumans twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Egbert Meilink (voorzitter van de stichting Kinderboerderij Ommen) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gé Hoogma (bestuurslid) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gé Hoogma is sinds 1998 actief als voorzitter van de Dierenbescherming afdeling Ommen en later bij de verschillende samenwerkingsverbanden die ontstonden tot die met Dalfsen, Staphorst en Zwolle (Dierenbescherming afdeling Vechtdal) die later fuseerde met de afdeling Steenwijkerland. Hoogma bleef voorzitter van de nieuwe afdeling. Vanaf 2007 heeft zij zich ingespannen voor de nieuwe vestiging van de dierenopvang en ook heeft ze meegewerkt aan het opzetten van de dierenambulancedienst. In mei 2010 heeft mevrouw haar vrijwilligerswerkzaamheden voor de Dierenbescherming beëindigd.


Gezien haar jarenlange bestuurlijke ervaring bij de Dierenbescherming werd Hoogma in 2012 gevraagd of zij als adviseur lid wil worden van het bestuur van de Kinderboerderij Ommen. Hoewel de gemeente de bouwkosten voor de nieuwe kinderboerderij voor haar rekening neemt, moet de Kinderboerderij zelf de inrichtingskosten opbrengen. Mevrouw Hoogma richt met succes een sponsorgroep op en weet in enkele maanden 50.000 euro aan sponsorgeld te verwerven voor het nieuwe onderkomen. Haar doortastendheid, daadkracht en vasthoudendheid zijn belangrijk gebleken in vele situaties.

Egbert Meilink
Egbert Meilink is sinds 1992 verbonden aan de Kinderboerderij in Ommen. Hij heeft er voor gezorgd dat er in Ommen een plaatselijke kinderboerderij is opgericht. Naast zijn drukke baan is de Ommenaar betrokken geweest bij het ontwerpen, aanvragen van vergunningen en de bouw van de nieuwe kinderboerderij. In zijn vrije tijd heeft hij ook mee helpen bouwen aan het nieuwe onderkomen. Sinds 2013 is Meilink als voorzitter van de stichting Kinderboerderij Ommen de spil in de organisatie. Naast voorzitter is hij zorgvrijwilliger, lid van de Sponsorgroep, onderhandelaar en klusjesman. De kinderboerderij draait volledig op vrijwilligers en is financieel afhankelijk van trouwe donateurs en sponsoren. De kinderboerderij is het levenswerk van de heer Meilink. Hij ontvangt de Koninklijke Onderscheiding mede op voordracht van mevrouw Hoogma.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

  Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

  De inwoners van de Ommer buurtschap Varsen vinden hun eigen verkeersveiligheid net wat belangrijker dan die van de fauna. Daarom stellen ze de provincie Overijssel voor om het miljoenenbedrag dat beschikbaar is voor de aanleg van twee ecoducten plus verkeerslichten op de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340), te besteden aan een ongelijkvloerse kruising op dat punt. Deze week is die wens besproken tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang Varsen, en daarna verwoord in een brief aan Provinciale Staten van Overijssel.
 2. Vechtdal College is blij met nieuwe Ommer sporthal
  video

  Vechtdal College is blij met nieuwe Ommer sporthal

  Met het in top hijsen van de vlag van het Vechtdal College en de gemeentevlag is woensdagmiddag het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe sporthal bij de Carrousel in Ommen gevierd. Drie leerlingen brachten hun schoolvlag samen met gymdocent Benno Witzand al rennend naar de nieuwbouw, waar hen een warm welkom wachtte met een applaus, snert en rookworst. Ook de medewerkers van bouwbedrijf Kormelink en onderaannemers lieten zich deze winterkost goed smaken.

Vechtdal