Volledig scherm
ANP

Eiergooiers blijven bezig in Ommen

OMMEN - Eiergooiers blijven een hardnekkig probleem in Ommen. Dinsdagavond is opnieuw een woning bekogeld met eierstruif. Ditmaal ging het om een huis aan de Scholekster in de woonwijk de Dante in Ommen.

Wijkagent Jan Voortman vermoedt dat dit niet de enige woning is waar onverlaten zich op uitleven met breekbare en vooral erg vervuilende projectielen. „Mensen melden het vaak niet”, zegt Voortman. „Dat is jammer. Want als we weten waar het voorkomt, kunnen we onze aandacht daarop vestigen en vaker surveilleren.”
In juli en twee keer eerder is er in de Varsenerstraat in het centrum van Ommen met eierstruif gesmeerd. Diverse auto’s zijn toen doelwit geworden.

Verwijder tips
Eierstruif van ramen of auto’s verwijderen is heel moeilijk. Dankzij vele fora op internet, zijn er veel tips en huismiddeltjes te vinden om van de hardnekkige vlekken van opgedroogd eierstruif af te komen.
Stickerverwijderaar en biotex hielp niet, maar pindakaas bleek de oplossing. Deze tip kwam van een glaszetter.

Voor ei op autolak een andere tip:
Als het ei is ‘gebakken’ op het oppervlak van de auto komt het er niet met gewoon water af. Meng gelijke delen van huishoudelijke ammoniak en azijn, week een zachte doek (zoals een washandje) met het mengsel en houd dat tegen het ei tot het begint te verzachten. Vervolgens kan het plakkaat voorzichtig losgetrokken worden van de lak. Resterende vlekken wegschrobben met een zachte doek met azijn.

Vechtdal