Met zijn elven doen ze loeigoed hun best om Erve Vchtdal op de kaart te zetten. Van links naar rechts Monique van Keuken, Simone Koggel, Rik Jansen, Rohan van Stegeren en Lisette Nijzink.
Volledig scherm
PREMIUM
Met zijn elven doen ze loeigoed hun best om Erve Vchtdal op de kaart te zetten. Van links naar rechts Monique van Keuken, Simone Koggel, Rik Jansen, Rohan van Stegeren en Lisette Nijzink. © Max de Krijger

Erve Vechtdal in Varsen is open, maar pontje naar Vilsteren laat nog op zich wachten

Erve Vechtdal in Varsen is nu open voor publiek. Simone Koggel, haar zoon Rik Jansen en het personeel gaan ‘loeigoed’ hun best doen om op deze nieuwe plek een bloeiend bedrijf te runnen.

 1. Lokale Partij Ommen laat fietsers vanaf tunnel N48 zelf route kiezen naar centrum
  PREMIUM

  Lokale Partij Ommen laat fietsers vanaf tunnel N48 zelf route kiezen naar centrum

  Er moet niet één fietsroute worden aangewezen vanaf de nieuwe aan te leggen tunnel onder de N48 door richting het centrum van Ommen, maar twee. Zo kunnen fietsers zelf bepalen welke route voor hen de voorkeur krijgt. Met dit voorstel komt de Lokale Partij Ommen (LPO) tegemoet aan de kritiek van bewoners van de Kievitstraat, die overlast en gevaarlijke situaties vrezen wanneer er maar één fietsroute wordt aangewezen: die door hun straat.
 2. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Vechtdal