Volledig scherm
PREMIUM
Niels Brunink is vermist. Hij werd zondag voor het laatst gezien in het ziekenhuis van Nijmegen. © ANP / Politie

Familie en collega's bij de brandweer Ommen ongerust over uit ziekenhuis weggelopen Niels

Ommenaren maken zich zorgen om de vermissing van hun 31-jarige plaatsgenoot Niels Brunink, die sinds zondagmiddag spoorloos is verdwenen. Bij de politie zijn de afgelopen dagen wel enkele tips binnengekomen, maar Brunink is nog niet gevonden.

De politie Nijmegen meldde dinsdagmiddag op haar facebookpagina dat de Ommenaar vermist was, nadat hij zondagmiddag rond 16.15 uur voor het laatst was gezien bij het ziekenhuis Radboud-umc in Nijmegen. Er zijn verschillende reacties binnengekomen na die oproep, meldt politiewoordvoerder Marèl van Steenbergen van de politie Oost-Nederland desgevraagd. ,,Diverse mensen menen de man gezien te hebben. Die reacties worden ‘uitgelopen’, helaas hebben we de gezochte man nog niet gevonden.’’ De tips komen uit verschillende hoeken, vervolgt Van Steenbergen.

  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal