Het drijvende podium voor Festival op de Vecht was de vorige editie nog gericht op hotel De Zon. Komende editie kijken de artiesten de stad in.
Volledig scherm
PREMIUM
Het drijvende podium voor Festival op de Vecht was de vorige editie nog gericht op hotel De Zon. Komende editie kijken de artiesten de stad in. © Festival De Vecht

Festival De Vecht slaat vleugels uit: van Ommen naar Dalfsen, Zwolle en Hardenberg

Na vijf geslaagde edities in Ommen wordt deze zomer voor de zesde keer Festival De Vecht gehouden. In de laatste week van augustus, geheel coronaproof, en voor het eerst met ook tal van activiteiten elders in het Vechtdal: van Zwolle tot Hardenberg.

 1. De vakantie is begonnen en dat is te merken: file om de camping in Ommen op te komen
  PREMIUM
  video

  De vakantie is begonnen en dat is te merken: file om de camping in Ommen op te komen

  Campings in het Vechtdal kennen het klappen van de zweep op piekdagen. Dan staan zoveel mensen te trappelen om hun felbegeerde plekje op het grasveld in te nemen, dat maatregelen nodig zijn om een verkeerschaos te voorkomen. Dus staan er bij camping De Kleine Wolf in Stegeren zaterdag weer verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden bij de eerste golf vakantiegangers: die uit regio Noord.
 2. Juridisch knipperlicht: Waterschap haalt toch weer bakzeil met droogzetten stuw Junne
  PREMIUM

  Juridisch knipper­licht: Waterschap haalt toch weer bakzeil met droogzet­ten stuw Junne

  Twee weken nadat de Raad van State oordeelde dat de renovatiewerkzaamheden aan de stuw bij Junne gewoon door konden gaan, heeft de Zwolse rechtbank het licht weer op rood gezet. De voorzieningenrechter vindt dat er geen haast is geboden met de inspectie en renovatie van de ruim een eeuw oude stuw. Ze wil daarom eerst wachten op de uitspraak in een bodemprocedure die tegenstanders aanspanden tegen de verleende omgevingsvergunning voor het droogzetten van de Vecht rondom de stuw zodat die geïnspecteerd kan worden.

Vechtdal