Volledig scherm
Hulpdiensten zetten de plek af waar het ongeval plaatsvond. © GinoPress

Fietser aangereden door busje bij Ommen

Een jongeman op een elektrische fiets is vanmorgen door een busje aangereden bij de afrit van de N48 naar Ommen. De fietser werd daarna per ambulance gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend.

Wie verantwoordelijk is voor het ongeval, kan de politie nog niet zeggen. In het busje zat één passagier die door iemand anders is opgehaald. De afrit en het kruispunt werden na het ongeval tijdelijk afgesloten. Verkeer kon passeren via het fietspad.

Ooggetuigen meldden dat de bus de jongen deels had overreden waarna hij over het asfalt kroop. De politie ter plaatse kon dat niet bevestigen.

  1. Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen
    PREMIUM

    Volkspar­tij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbrei­ding Veldzicht te schrappen

    ,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Vechtdal